Video Momentul în care mai mulți mineri blocaţi în subteran după o alunecare de teren reușesc să iasă din pământ

Data publicării:
mineri congo ezgif.com-resize (3)

O înregistrare video cu nouă mineri care ies pe neaşteptate din pământ după prăbuşirea unei mine de aur din Congo şi se rostogolesc apoi pe versantul abrupt în strigătele de bucurie ale martorilor a devenit virală pe rețelele sociale. Accidentele miniere cu final fericit sunt rare în Republica Democrată Congo.

Cele mai multe accidente miniere în uriaşa ţară din Africa Centrală au loc la minele de dimensiuni mici, neoficiale, cum este cea din provincia Kivu de Sud, care s-a prăbuşit sâmbătă în urma ploilor torenţiale.

În înregistrarea video poate fi văzut un bărbat care stă în echilibru precar pe o pantă abruptă şi sapă disperat cu o cazma în timp ce alţii stau pe margine, urmărind scena. Dintr-o dată, un miner iese practic din păpmânt şi alunecă pe versant, iar martorii izbucnesc în urale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Salvatorul este înlocuit de un altul care îndepărtează grăbit molozul cu mâinile goale, ferindu-se totodată de pământul şi de pietrele care alunecă pe versant. Un alt miner iese imediat la suprafaţă, urmat apoi de alţii. În total, în două minute nouă bărbaţi au ieşit în viaţă, sănătoşi, scrie Agerpres, preluând Reuters, care a verificat înregistrarea video viralizată pe reţelele sociale.

Accidente miniere frecvente

Nerespectarea procedurilor de siguranţă şi lipsa echipamentului adecvat se află la originea frecventelor prăbuşiri ale tunelelor din minele din Republica Democrată Congo, minerii care rămân prinşi în subteran având şanse mici de supravieţuire.

Operaţiunile de salvare au început la scurt timp după incidentul de sâmbătă.

„Am mobilizat rapid oamenii pentru a curăţa molozul care bloca intrarea. Era în dimineaţa zilei de sâmbătă... când au reuşit să salveze aceste nouă persoane”, a declarat prin telefon pentru Reuters reprezentatul societăţii civile locale, Crispin Kayuka.

Doi mineri au murit într-un incident similar care a avut loc într-o mină neoficială din apropiere, la începutul lunii martie.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri