Nemulțumiri legate de refugiați în SUA: Alabama a dat în judecată guvernul federal american

Data publicării:
GettyImages-113254504 1

Guvernatorul statului Alabama, Robert Bentley. FOTO: Gulliver/Getty Images

Plângerea, care a fost depusă la un tribunal federal pentru Districtul de Nord al Alabamei, susține că Administrația Obama nu le-a furnizat oficialilor statului Alabama informații suficiente despre refugiații care ar urma să fie trimiși în acest stat

Guvernatorul Robert Bentley s-a decis să interzică instalarea de refugiați sirieni în Alabama după atacurile din 13 noiembrie 2015 de la Paris, revendicate de către gruparea teroristă Stat Islamic. 

Potrivit lui Bentley, Casa Albă nu a răspuns la trei scrisori în care erau solicitate informații despre refugiații plasați în Alabama, în baza unui document din 1980, intitulat U.S. Refugee Act

„Procesul și modul în care Administrația Obama și guvernul federal aplică Programul privind primirea de refugiați exclude în mod flagrant statele, a declarat Bentley într-un comunicat. 

Procesul, la care sunt citați șefii multor agenții federale, îi cere tribunalului să decidă dacă guvernul poate dezvălui informații despre fiecare refugiat, inclusiv istoricul lui medical, și să dovedească faptul că el nu reprezintă un risc de securitate.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri