O femeie a cumpărat cu 4 dolari un vas dintr-un magazin de vechituri și a avut o presimțire. Acum a aflat că a descoperit o comoară

Data actualizării: Data publicării:
colaj femeie cu cal si o sticla colorata
O femeie a cumpărat cu 4 dolari un vas dintr-un magazin de vechituri și ulterior a aflat că descoperise o adevărată comoară FOTO: Jessica Vincent/ Wright Auction House

O femeie din SUA care a cumpărat de la un magazin de vechituri un vas din sticlă cu 3,99 dolari a aflat ulterior că a pus mâna pe o adevărată comoară. Obiectul era unul extrem de rar, din sticlă de Murano, și a fost vândut la licitație cu 107.100 de dolari.

În iunie, Jessica Vincent a intrat absolut întâmplător într-un magazin de vechituri din Richmond, unde vaza cu dungi verzi și visinii, de 30 de centimetri, i-a atras atenția. „Am văzut că era o piesă solidă, grea, nu era gunoi”, a spus femeia, potrivit New York Post.

Fiind convinsă că vasul nu era unul oarecare, Jessica l-a studiat cu atenție, iar când l-a întors a observat cuvântul „Murano” gravat pe fund, ceea ce însemna că achiziația ei își avea originea în faimosul atelier de pe insula venețiană.

Nu sunt o expertă în sticlă, dar odată ce am văzut marcajul Murano, am știut că vreau să-l cumpăr”, a spus femeia.

La casă a plătit doar 3,99 dolari, pentru că prețul fusese redus, costul inițial fiind de 9 dolari.

Când a ajuns acasă, femeia, care este crescătoare de cai, a început să caute informații pe internet despre vasul ei. A postat o fotografie cu el pe un grup de Facebook specializat, în speranța că va afla mai multe.

Membrii grupului au ajutat-o să identifice vaza ca fiind parte a unei colecții din anii 1940 a renumitului arhitect italian Carlo Scarpa.

Odată ce a stabilit acest lucru, o persoană din grup i-a oferit pe loc 10.000 de dolari, iar Jessica Vincent a știut atunci că deținea ceva cu totul special.

Prin urmare, a refuzat oferta și a contactat o casă de licitații din New York. Specialiștii de aici i-au confirmat că avea în posesie o adevărată comoară.

Săptămâna trecută, Jessica și-a vândut la licitație vasul cu 107.100 dolari, cu peste 50.000 de dolari în plus față de suma care fusese estimată de casa de licitații.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri