O pereche de teniși dintr-o colecție rară a fost găsită într-un container pentru donații. A fost vândută la licitație cu o sumă uriașă

Data actualizării: Data publicării:
tenisi aurii
O pereche teniși dintr-o colecție rară a fost găsită într-un container pentru donații FOTO: captură video Digi24

O pereche de teniși Nike Air Jordan 3 de culoare aurie a fost găsită într-un container pentru donații din Portland, în care sunt colectate articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru oamenii străzii. Un voluntar de la fundația care gestionează donațiile a bănuit că nu sunt niște teniși obișnuiți și a avut dreptate, aceștia fiind vânduți ulterior cu suma de 50.800 de dolari la o licitație a casei Sotheby.

Inițial s-a estimat că tenișii se puteau vinde cu suma de 10.000 de dolari, potrivit CNN.

Tenișii au fost găsiți de un voluntar în container în luna aprilie. A suspectat că nu erau niște teniși obișnuiți și nu s-a înșelat. Acest model a fost creat pentru regizorul de film Spike Lee, care i-a purtat la gala Oscar din 2019.

Voluntarul a spus pentru CNN că este extrem de fericit că și-a dat seama că tenișii pot fi valoroși și a putut contribui astfel pentru sprijinul persoanelor fără adopost. Fundația a precizat că nu primește deloc fonduri de la stat, astfel suma încasată în urma licitației contează extrem de mult.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri