O firmă a vrut să plătească o datorie de 23.500 $ în 3 tone de monede: „Un deget mijlociu simbolic”

Data actualizării: Data publicării:
cutii din carton pe o masa
O firmă a vrut să plătească o datorie de 23.500 $ în 3 tone de monede FOTO: CBS

O firmă care efectuează în principal lucrări de sudură, cu sediul în nordul statului Colorado, a vrut să plătească o datorie de 23.500 de dolari către un subcontractant în monede de 25, 10, 5 și 1 cent, care cântăresc în total 3 tone, potrivit plângerii înaintate de compania subcontractantă la instanță.

Danielle Beem, avocata care îi reprezintă pe reclamanți - Fired Up Fabrication LLC - a numit livrarea datoriei drept „un deget mijlociu simbolic”, potrivit CBS News.

Potrivit documentelor judecătorești, JMF Enterprises a angajat Fired Up Fabrication ca subcontractant pentru a efectua lucrări de sudură la un bloc de locuințe. Fired Up Fabrication a intentat ulterior un proces civil împotriva JMF pentru că nu a fost plătită integral pentru lucrările efectuate.

În iulie, cele două firme au ajuns la mediere, iar JMF a fost de acord să plătească subcontractantului 23.500 de dolari pentru a soluționa disputa financiară. Însă în acordul încheiat nu s-a precizat cum ar trebui plătită suma.

Beem a spus că în urmă cu șase săptămâni a primit un telefon de la șoferul unui camion cu platformă, care a spus că a parcat lângă sediul ei și că vrea să plătească datoria. Avocata a înțeles despre ce este vorba când a ieșit afară și a văzut cutiile. Ulterior s-a stabilit că acestea cântăreau în total puțin sub 3 tone. Beem a mai spus că avocatul JMF a asigurat-o că transportul de 3 tone includea integral datoria de 23.500 de dolari în monede.

Beem a spus că nu poate să accepte monedele, pentru că liftul din clădirea ei nu putea transporta greutatea. „Chiar dacă aș fi vrut să iau cutiile cu monede, nu aveam cum să o fac”, a declarat Beem pentru CBS.

E amuzant. Atâta timp cât nu ți se întâmplă ție”, a mai spus Beem.

La audiere, Giovanni Camacho, avocatul JMF a spus că, „monedele sunt în circulație și JMF a respectat termenii acordului. Acordul de soluționare nu a stabilit nicio formă specifică pentru plată."

Camacho a continuat: „JMF nu are nicio intenție să hărțuiască reclamantul, să piardă timpul sau să încalce înțelegerea”.

JMF a cerut judecătorului să oblige reclamanții să accepte monedele, însă înaintea ultimei înfățișări Beem credea că este puțin probabil, pentru că magistrații apreciaseră deja că gestul JMF este „rău intenționat”.

Ulterior, judecătorul Joseph Findley a obligat JMF Enterprises și pe proprietarul acesteia, John Frank, să plătească subcontractantului datoria „printr-o metodă mai convențională, cum ar fi un cec”. De asemenea, firma și proprietariul urmează să suporte și toate cheltuielile de judecată, inclusiv onorariul avocatului.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri