O tânără a omorât o femeie necunoscută doar pentru că voia să vadă cum e să ucizi. Documentarele despre criminali au făcut-o curioasă

Data publicării:
o femeie cu ochelari sta pe canapea, mananca popcorn si se uita la tv
Jung Yoo-jung era obsedată de documentare polițiste și a fost curioasă să vadă cum e să ucizi FOTO: Shutterstock

Un tribunal sud-coreean a condamnat-o la închisoare pe viață o tânără de 23 de ani, mare amatoare de documentare despre criminali și crime, care a recunoscut cu seninătate că a ucis o persoană pe care nu o cunoștea „din curiozitate”.

Jung Yoo-jung era obsedată de documentare polițiste și romane despre crime. A fost evaluată psihologic și psihiatric și a bifat un punctaj ridicat la testul pentru psihopați, a menționat poliția, potrivit BBC.

Măcinată de curiozitate, pentru că voia neapărat să vadă cum e să omori pe cineva, Jung a stabilit o legătură cu o profesoară de limbă engleză printr-o aplicație, pe care apoi a înjughiat-o mortal la ea acasă, în luna mai.

criminala
Jung Yoo-jung FOTO: Poliția Busan

Crima brutală a șocat toată țara, iar procurorii au cerut pedeapsa cu moartea, care este aplicată extrem de rar în Coreea de Sud, în cazuri de infracțiuni extrem de grave.

În timpul procesului, procurorii au spus că că Jung, o șomeră retrasă, care locuia împreună cu bunicul ei, a căutat victime luni de zile, folosind o aplicație. A contactat peste 50 de persoane și a vizat în general femei care lucrau la domiciliul propriu.

În mai, dându-se drept mama unei eleve de liceu care avea nevoie de medidații la engleză, Jung a contactat-o pe o profesoară de 26 de ani, care locuia în orașul Busan. Identitatea victimei nu a fost făcută publică.

Jung s-a dus acasă la profesoară îmbrăcată într-o uniformă școlară pe care o cumpărase de pe internet. După ce aceasta a invitat-o în casă, Jung a atacat-o și a înjunghiat-o de peste 100 de ori, continuând să o lovească chiar și după ce victima murise.

Apoi a dezmembrat trupul femeii și a transportat cu taxiul o parte din rămășițe într-un parc aflat la distanță mare de casa profesoarei, lângă un râu.

Jung a fost arestată după ce taximetristul a sunat la poliție și a spus că a avut o clientă care a aruncat în pădure o valiză care părea a fi murdară de sânge.

După percheziția informatică, poliția a spus că istoricul de navigare pe internet a arătat că Jung a cercetat luni de zile metode prin care putea să comită o crimă și cum să scape de un cadavru.

Cu toate acestea, poliția a spus că nu a făcut niciun efort pentru a evita camerele de supraveghere, care au surprins-o intrând și ieșind din casa profesoarei de mai multe ori.

Vineri, un judecător de la Tribunalul Districtual Busan a declarat că această crimă a „răspândit teama în societate că cineva poate deveni victimă fără niciun motiv”.

Jung, care și-a recunoscut crima și a făcut o mărturie completă, a cerut o pedeapsă mai blândă, spunând că a suferit de halucinații și tulburări mintale în acel moment. Însă instanța a respins cererea apreciind că fapta a fost „planificată cu atenție și este greu de acceptat că inculpata ar fi suferit atunci de o tulburare mintală”.

În cele din urmă, Jung a mărturisit că interesul pentru a comite o crimă i-a fost stârnit de documentarele cu criminali pe care le urmărea.

Deși Coreea de Sud a menținut în legea penală pedeapsa cu moartea, în țară nu a mai fost executată nicio persoană din 1997.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri