Papa Francisc: Abuzurile împotriva minorilor reprezintă un sacrilegiu

Data publicării:
papa francisc facebook-2

 

FOTO: facebook

Răspunzând timp de 40 de minute la întrebările jurnaliştilor, Papa Francisc a anunţat că „săptămâna viitoare, la 6 şi 7 iunie”, va oficia „o slujbă la Sfânta Marta (reşedinţa sa), cu şase sau opt victime, urmată de o întâlnire cu ele”, potrivit Mediafax.

Întrebat despre atitudinea Vaticanului faţă de prelaţii acuzaţi de astfel de abuzuri, el a subliniat că trei episcopi fac obiectul unor anchete, iar unul dintre ei a fost condamnat deja.

De altfel, a adăugat Papa Francisc, preoţii care fac aşa ceva îl trădează pe Dumnezeu.

Luna trecută, Papa a cerut iertare pentru abuzurile asupra minorilor, calificându-le un „rău” absolut. El a promis intesificarea acţiunilor împotriva acestui fenomen, ca răspuns la acuzaţii de minciună şi relaxare a Vaticanului pe această temă.

În cadrul unei audieri la un comitet ONU, la Geneva, un oficial de la Vatican a dezvăluit că justiţia canonică a tratat 3.420 de cazuri de abuzuri în ultimii zece ani.

Din aceste cazuri, 848 de preoţi au fost caterisiţi, în timp ce 2.572 au fost rugaţi să ducă o viaţă de rugăciune şi penitenţă.

La începutul lui mai, o comisie de experţi înfiinţată de Papa Francisc a anunţat că vrea să pună în aplicare în curând proceduri eficiente de pedepsire a preoţilor pedofili.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri