Papa Francisc extinde puterea preoților de a ierta avorturile

Data actualizării: Data publicării:
PAPA FRANCISC
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Decizie istorică în istoria Bisericii Catolice. Papa Francisc a extins puterile preoţilor catolici şi le-a permis acestora să le acorde iertare femeilor care au făcut avort.

PAPA FRANCISC
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Anunţul a fost făcut de Papa Francisc într-o scrisoare. Înaltul prelat spune următoarele: Vreau să reafirm încă o dată faptul că avortul este un grav păcat din moment ce pune capăt unei vieţi inocente. În acelaşi timp, pot spune că nu există păcat pe care mila Domnului să nu îl şteargă atunci când se întâlneşte cu o inimă care se căieşte. Fiecare preot să devină un ghid, un sprijin şi o alinare pe lungul drum al celor care caută reconcilierea. Astfel, le acord tuturor preoţilor puterea să le ierte pe cele care au păcătuit prin avort.”

Francisc Doboș, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24 că, totuși, această scrisoare „nu este un îndemn la păcat”.

Această posibilitate de a ierta acest păcat era oferită preoților, numai că era limitată la anumite cazuri și un anumit număr. Acum s-a dat liber la iertare. Nu este o invitație pentru a păcătui, ci pentru a intra într-o dimesiune de milostivire și iertare”, a punctat Francisc Doboș.

Noutatea stă în faptul că cei, cele care au apelat la acest păcat, între ghilimele, să poată să apeleze și mai ușor și mai repede la împăcarea cu Dumnezeu”, a mai spus el.

Acum, nu că Biserica devine liberă, ci pune accentul pe iubirea lui Dumnezeu, nu pe lege”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri