Poliția a aflat după 44 de ani cine este tânăra cu unghii roșii omorâtă și aruncată pe câmp. Plecase de acasă ca să-și caute tatăl

Data actualizării: Data publicării:
tanara intr-o fotografie alb negru
În 1979, Gwenn Marie Story, din Ohio, avea 19 ani și a plecat de acasă în căutarea tatălui ei biologic FOTO: Las Vegas Metropolitan Police Department

Timp de 44 de ani, cadavrul unei tinere descoperit pe un câmp de lângă Las Vegas a fost cunoscut doar sub numele de „Sahara Sue Doe”. Acum, criminaliștii au aflat cine este adolescenta ucisă și povestea ei.

În 1979, Gwenn Marie Story, din Ohio, avea 19 ani și a plecat de acasă în căutarea tatălui ei biologic, au spus autoritățile. Cadavrul ei a fost descoperit în același an, pe câmp, într-o zonă în care în zilele noastre este una dintre cele mai aglomerate intersecții a zonei Las Vegas.

La autopsie s-a stabilit că tânăra a fost omorâtă, dar anchetatorii nu au reușit să o identifice până când nu apelat la un laborator privat de testare ADN, în septembrie 2022, relatează Sky News.

Autoritățile cred că Gwenn Marie Story a murit cu 24 de ore înainte de a-i fi găsit cadavrul. A fost cunoscută până luna trecută, când a fost identificată, drept „Sahara Sue Doe”, fiind supranumită după zona în care a fost găsită.

Departamentul de poliție din Las Vegas a precizat marți că progresele făcute în domeniul testării ADN au dus la identificare.

Marie plecase de acasă să-și caute tatăl

Un bărbat a descoperit cadavrul în noaptea de 14 august 1979, în timp ce se plimba pe câmp, la marginea orașului Las Vegas, spune poliția.

Avea părul ondulat, iar unghiile de la mâini și de la picioare erau vopsite cu ojă roșie.

Othram, o companie americană specializată în analize de genealogie criminalistică, a precizat marți că oamenii de știință au realizat „un profil ADN cuprinzător pentru femeie”, conducând autoritățile la posibile rude care au furnizat mostre de ADN și care au confirmat că „Sahara Sue Doe” este o adolescentă din Ohio dată dispărută.

Rudele fetei au spus că aceasta plecase de acasă, din Cincinnati, Ohio, în vara anului 1979, ca să-și caute tatăl aflat California. Nu a plecat singură, ci în compania a doi bărbați tineri, prieteni.

Familia nu a mai avut nicio veste despre ea.

Cei doi prieteni s-au întors acasă, în Cincinnati, în luna august, aceeași lună în care Story a fost găsită moartă, și le-au spus rudelor fetei că au lăsat-o în Las Vegas.

Poliția spune că, acum, atenția este îndreptată asupra celor doi prieteni, însă nu a precizat dacă aceștia au fost găsiți sau au calitatea de suspecți.

Descoperirea în cazul lui Story vine pe fondul unor progrese majore în testarea genetică, care în ultimii ani au condus la soluționarea mai multor cazuri foarte vechi

La începutul acestui an, Othram a ajutat poliția din Nevada să identifice cadavrul unei femei necunoscute care a fost descoperit în octombrie 1978.  Florence Charleston dispăruse și ea tot din Ohio.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri