Povestea familiei cu 199 de membri care locuiește într-o singură casă. A fost întemeiată de un bărbat care a avut 38 de soții

Data publicării:
casa-india
Cea mai mare familie din lume care locuiește în același imobil este în India și numără 199 de membri FOTO: captură video YouTube/ The Straits Times

Cea mai mare familie din lume care locuiește în același imobil este în India, în satul Baktawng, din statul Mizoram. Familia numără nu mai puțin de 199 de membri.

Pu Ziona a fost capul acestei familii pe care mulți o consideră cea mai mare din lume. A avut 38 de soții, 89 de copii, care la rândul lor au avut și ei copii. Ziona a murit în 2021, la vârsta de 76 de ani, din cauza complicațiilor cauzate de hipertensiune arterială și diabet, dar familia sa continuă să locuiască sub același acoperiș în impresionantul complex de locuințe construit de el pe dealurile din Baktawng, potrivit The Straits Times.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Unii dintre copiii lui s-au căsătorit cu câte o femeie, alții cu mai multe, astfel că numărul membrilor familiei a ajuns acum la 199. Toți se adună în sufrageria imensă a casei de două ori pe zi, pentru a mânca împreună.

Membrii familiei împart totul, de la munca zilnică la mâncare și bani.

Chiar dacă toată lumea vrea să ducă mai departe moștenirea Pu Ziona, lucrurile au început să se schimbe în familie.

„Nu sunt tatăl meu! El a fost ales de Dumnezeu, dar noi suntem oameni normali și nu putem avea mai multe soții”, a declarat pentru Straits Times unul dintre fiii mai mici ai lui Ziona.

Alți membri ai familiei sunt foarte deschiși la ideea de a-și trimite copiii la oraș, ca să aibă parte de o educație mai bună și să aibă o viață diferită. Mai mult, în momentul în sat de construiește o altă casă pentru familia care se mărește constant, astfel că zilele în care toți membri vor locui sub același acoperiș sunt numărate.

Povestea acestei familii este foarte cunoscută în țară și nu numai și atrage un număr impresionant de turiști în satul izolat Baktawng.

Pu Ziona a înființat și condus o sectă creștină cunoscută sub numele de Chhuan Thar Kohhran (Biserica Noii Generații) și a fost privită de mulți drept un profet și un „ales al lui Dumnezeu”. Prin urmare, membrii comunității și familia nu au avut nimic împotrivă atunci când el își mai lua câte o soție. Mai mult, familiile din sat erau bucuroase să-și căsătorească fiicele cu un bărbat atât de puternic și apreciat.

Chhuan Thar Kohhran permite poligamia și cei 2.600 de membri ai sectei, dintre care majoritatea locuiesc în Baktawng, cred într-o „epocă de aur” post-apocaliptică în care vor fi ocoliți de mânia divină și vor primi privilegii speciale.

Chiar dacă Ziona este mort de 2 ani, este încă foarte prezent în comunitate. Portretele lui sunt văzute peste tot, iar „valorile” lui respectate.

Deși întreținerea unei case cu atâtea suflete este complicată, familia pare că se descurcă onorabil. Are o crescătorie cu 100 de porci, terenuri agricole, patru ateliere de tâmplărie și o fierărie. Toți membrii familiei muncesc în egală măsură.

Pregătirea celor două mese zilnice sunt o sarcină monumentală. Sunt folosite de obicei cel puțin 80 de kilograme de orez pe lângă alte ingrediente, iar mâncarea este preparată în cazane uriașe.

„Cu toții ne confruntăm cu dificultăți și greutăți, dar familia noastră are avantaje, pentru că suntem mulți și ne sprijinim unul pe celălalt”, a spus una dintre nurorile lui Ziona.

Nunparliana, fiul cel mai mare al lui Ziona, care are două soții, este convins că poligamia din familie va dispărea odată cu el, dar speră că toți membrii vor trăi în armonia de acum.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri