Reacția neașteptată a fotbalistelor din Tanzania după ce președinta țării a spus că sunt prea „urâte” pentru a se mărita

Data publicării:
tanzania fotbal fb
Echipa feminină de fotbal din Tanzania. Foto: Facebook/ Tanzania Women Football Association

Echipa feminină de fotbal din Tanzania a reacționat în urma comentariilor președintei țării, Samia Suluhu Hassan, care a spus că sportivele au „sâni mici” și sunt prea „urâte” pentru a se mărita, potrivit CNN.

Samia Hassan a declarat că, deşi trofeele câştigate de echipa de fotbal feminin a ţării reprezintă o mândrie naţională, unele jucătoare nu au nicio şansă să găsească un soţ din cauza felului în care arată.

Dacă le-am aduce aici şi le-am alinia, despre unele din ele, care au şi sânii mici, ai putea crede că sunt bărbaţi, nu femei”, a spus şefa statului. Hassan a mai adăugat că pentru unele jucătoare „la cum arată, căsătoria e doar un vis”.

Pe de altă parte, ea a vorbit și despre necesitatea creșterii finanțării pentru sportivii din țară, în special pentru sportive și pentru întreținerea lor după pensionare.

Controversata declarație a provocat un val de critici, dar fotbalistele nu s-au arătat deloc deranjate, ba chiar au spus că declarațiile lui Hassan au fost interpretate greșit.

Există o declarație pe care președinta a făcut-o și oamenii au interpretat-o în moduri diferite. Declarația ne-a oferit nouă, jucătoarelor, multă putere și încurajare, ceea ce ne-a făcut să lucrăm mai mult. Nu am văzut nimic în această declarație”, a spus o jucătoare.

O altă sportivă a spus că femeile fotbaliste din țară nu sunt deranjate de aspectul lor fizic.

„Suntem frumoase, suntem minunate, ca și alte femei, și intenționăm să fim mame cândva. Discuția despre aspectul nostru nu este ceva care contează cu adevărat pentru noi... Jocul pe care îl jucăm are nevoie de multă forță. Nu vom înceta să facem exerciții pentru a ne întări mușchii și punctele forte pentru a ne atinge obiectivele”, a spus ea.

Totuși, Maria Sarungi Tsehai, activistă pentru drepturile femeilor și fondatoare a mișcării #ChangeTanzania, a spus că remarcele lui Hassan sunt „rușinoase” și „complet inacceptabile și neașteptate din partea unei femei lider”.

Comentariul făcut de preşedinta Suluhu Samia referitor la fotbaliste reprezintă o umilire la adresa tuturor femeilor”, a spus și Cahterine Ruge, fostă membră a Parlamentului tanzanian şi actuala şefă a organizaţiei de femei a principalului partid de opoziţie.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri