Galerie Foto Rochia cu care Jennifer Lopez a apărut la premiile Grammy 2000 și a inspirat Google să inventeze căutarea de imagini

Data actualizării: Data publicării:
jennifer lopez (4)1
Jennifer Lopez la premiile Grammy din 2000. Sursa foto: Scott Gries / ImageDirect / Getty Images

În urmă cu peste 20 de ani, la cea de-a 42 ediție a premiilor Grammy, Jennifer Lopez a schimbat internetul pentru totdeauna după ce a purtat o rochie atât spectaculoasă la eveniment încât i-a inspirat pe inginerii software să construiască Google Image Search.

Rochia Versace purtată de Jennifer Lopez la premiile Grammy din 2000 a intrat în istorie drept una dintre cele mai spectaculoase și îndrăznețe ținute.

"Cred că rochia era destul de provocatoare încât să trezească interesul oamenilor", a declarat cântăreața pentru revista Vogue la 20 de ani distanță.

Jennifer Lopez la premiile Grammy din 2000. Sursa foto: Scott Gries / ImageDirect / Getty Images
Jennifer Lopez la premiile Grammy din 2000. Sursa foto: Scott Gries / ImageDirect / Getty Images

Rochia lui Jennifer Lopez a devenit cel mai căutat subiect pe Google la acea vreme, potrivit lui Eric Schmidt, fost CEO și președinte al Consiliului de administrație Google. "Oamenii voiau mai mult decât text", a scris el într-un articol publicat în Project Syndicate în 2015. "Nu aveam o cale clară de a oferi oamenilor ce căutau: Jennifer Lopez purtând rochia aceea. Așa s-a născut Google Image Search (căutare de imagini)", scrie CNN.

Înainte să existe funcția de căutare a imaginilor pe Google, orice pagină de rezultate era compusă doar din text și linkuri către site-uri. Scandaloasa rochie Versace a expus o vulnerabilitate în oferta Google. Căutarea de imagini a fost lansată pe motorul de căutare în iulie 2021, la un an și cinci luni de la momentul memorabil.

Rochia Versace era una dintre cele trei variante oferite lui Jennifer Lopez de stilista ei Andrea Lieberman. Deși rochia a rămas faimoasă alături de cântăreață, ea nu a fost prima celebritate care a purtat acest model. Anterior, aceeași rochie fusese purtată de creatoarea sa, designerul Donatella Versare, la Gala Met din 1999, apoi de Geri Halliwell de la Spice Girls la NRJ Music Awards 2000, cu doar o lună înainte de premiile Grammy.

Pentru a marca aniversarea a 20 de ani de la acel moment, în 2019 Donatella Versace a apelat la Jennifer Lopez pentru a închide defilarea primăvară-vară de la Săptămâna Modei din Milano cu o versiune adaptată a aceleiași rochii.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri