Secretarul de stat american a lăudat Siria pentru că a acceptat neutralizarea arsenalului chimic

Data publicării:
kerry

Şeful diplomaţiei americane crede că Siria este pe drumul cel bun. „Cred că este meritul regimului Assad pentru că s-a conformat rapid (rezoluţiei ONU - n.red.). Sperăm acum că va continua aşa. Nu pot garanta pentru ceea ce se poate întâmpla peste câteva luni, dar este un bun început”, a spus Kerry.

Rusia, aliat al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a dat asigurări că Damascul se va ţine de cuvânt şi îşi va distruge armele chimice la termenul stabilit de ONU.

John Kerry s-a întâlnit cu omologul său rus cu ocazia summitului APEC din Indonezia. Cei doi diplomaţi au afirmat că vor insista pentru organizarea unei conferinţe de pace pe tema Siriei, la Geneva.

În prima zi a misiunii lor în Siria, experţii internaţionali au supravegheat distrugerea unor capete de rachetă, bombe şi echipamente pentru amestecul produselor chimice. Conform rezoluţiei ONU, până la mijlocul anului viitor, Siria trebuie să distrugă o mie de tone de arme toxice. Dacă regimul de la Damasc nu se conformează, riscă sancţiuni din partea Consiliului de Securitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri