Statele Unite impun în premieră sancţiuni personale împotriva liderului nord-coreean Kim Jong-un

Data publicării:
agerpres kim jong un coreea de nord

 

Foto: Agerpres

Aceste sancţiuni sunt primele care îl vizează pe liderul nord-coreean pentru încălcarea drepturilor omului şi afectează proprietăţile şi bunurile din jurisdicţia Statelor Unite.

Autorităţile americane au decis implementarea de sacţiuni împotriva lui Kim Jong-un şi a altor zece demnitari nord-coreeni de nivel mediu.

„Sub conducerea lui Kim Jong-un, Coreea de Nord a continuat să impună greutăţi şi cruzime împotriva a milioane de oameni prin acţiuni ilegale, precum condamnări la moarte în lipsa unui proces drept, muncă forţată şi tortură”, a transmis subsecretarul pentru terorism şi informaţii financiare, Adam J Szubi.

Liderul nord-coreean este considerat fără greş de către popor, care este influenţat prin intermediul unor campanii masive de propagandă.

Într-un raport al Departamentului de Stat, Kim Jong-un conducea lista celor responsabili pentru comiterea unor abuzuri împotriva drepturilor omului şi pentru cenzura masivă din Coreea de Nord.

De asemenea, sancţiunile îl vizează şi pe Choe Pu II, ministerul pentru Securitatea Poporului, care ar fi direct responsabil pentru abuzuri.

Un înalt oficial din administraţia SUA susţine că acesta este cel mai complet raport cu privire la rolurile jucate de demnitarii nord-coreeni în operaţiunile de represiune.

Deşi sancţiunile sunt parţial simbolice, autorităţile americane speră că numirea unor demnitari de nivel mediu îi va descuraja pe aceştia să comită abuzuri asemănătoare.

În schimb, dacă situaţia politică din Coreea de Nord se va schimba, includerea acestor funcţionari pe lista neagră a americanilor ar putea să aibă consecinţe dramatice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri