Sute de oameni s-au îmbolnăvit după ce au mâncat foie gras și homari la o cină „gourmet” de Crăciun

Data publicării:
Foie Gras și preparate pe o masă
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Autoritățile sanitare franceze investighează o îmbolnăvire „în masă” de gastroenterită a unor angajați Airbus Atlantic, după ce s-au dus la cina de Crăciun a companiei și au mâncat foie gras și homari, relatează The Guardian.

Cina de Crăciun organizată pentru 2.600 de angajați de la compania aerospațială franceză Airbus Atlantic s-a încheiat cu boală serioasă și vizite la spital pentru mulți dintre participanți.

Autoritățile sanitare franceze au demarat o investigație pentru a stabili ce s-a întâmplat și ce a dus la îmbolnăvirea de gastroenterită printre 700 dintre angajați.

Cina festivă a fost organizată de restaurantul propriu al companiei, de la Montoir-de-Bretagne în regiunea Loire-Atlantique, din vestul Franței.

Delicatesele din meniu au inclus preparate precum foie-gras, scoici, homari sau filet mignon. La desert s-au servit înghețate și mus de ciocolată cu alune.

Mulți dintre angajați s-au prezentat la spital, însă, după ce au gustat din aceste delicatese, cu simptome precum vomă și diaree. Majoritatea s-au îmbolnăvit între 24 și 48 de ore după masă.

Oficialii sanitari spun că nu au identificat încă ce a provocat toxiinfecția alimentară în masă și că încearcă să afle dacă e vorba de o bacterie din mâncare sau de un virus de gastroenterită extrem de agresiv.

Una dintre angajatele îmbolnăvite a declarat pentru un ziar loc că a avut „dureri de cap mai rele decât am avut vreodată”. „Durerea a fost mai rea decât cea provocată de naștere”, a adăugat ea.

Jean-Claude Iribarren, secretarul comitetului de angajați al Airbus Atlantic a declarat pentru presa locală că mâncarea a fost preparată la restaurantul companiei „așa cum se face în fiecare an”.

„Oamenii s-au grăbit un pic cu verdictul. Suntem obligați să avem eșantioane din toate produsele pe care le servim în restaurant. Ele vor fi analizate de autoritățile sanitare. Investigația va mai dura câteva zile”.

Un purtător de cuvânt al Airbus a spus că „nimeni nu s-a îmbolnăvit serios”, însă.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri