Un bărbat se lăuda că a găsit o comoară din aur îngropată în pădure. S-a dovedit că era criminal în serie și așa își atrăgea victimele

Data actualizării: Data publicării:
barbat in uniforma de detinut, cu masca
Richard Walter Bradley FOTO: captură video NBC News

Un bărbat din Washington care era deja cercetat pentru o crimă, a fost acuzat la sfârșitul săptămânii trecute că a ucis alte trei persoane. El își ademenea victimele în pădure, spunându-le că are nevoie de ajutor pentru a dezgropa o comoară din aur, spun autoritățile.

Richard Walter Bradley, de 40 de ani, a pledat nevinovat pentru cele trei acuzații noi de crimă, spun procurorii. El se află în arest preventiv, fără cauțiune, și riscă închisoarea pe viață dacă va fi găsit vinovat, potrivit NBC News.

Bradley va fi judecat luna viitoare pentru uciderea lui Brandi Blake. A fost arestat în acest caz în mai 2021, după descoperirea cadavrului lui Brandi Blake, de 44 de ani, în Game Farm Park din Auburn, Washington.

Game Farm Park este unul dintre cele mai mari și mai populare parcuri publice din Auburn, oraș aflat la aproximativ 42 de kilometri de Seattle.

Poliția spune că în toate cele patru cazuri de crimă, Bradley le-a spus victimelor că are nevoie de ajutor ca să dezgroape niște aur, apoi le-a ucis, lăsându-le trupurile în zone izolate și împădurite ale parcului. A fost legat de toate aceste fapte pentru că a fost prins conducând vehiculele care aparțineau victimelor, în zilele de după dispariția lor.

Poliția spune că, cu trei ani înainte de uciderea lui Blake, Bradley l-a ucis pe Emilio Raul Maturin, de 36 de ani, tot în parc.

Maturin a fost văzut în viață ultima dată în iulie 2019. Prietena lui l-a dat dispărut la două săptămâni după ce acesta a plecat de acasă și nu s-a mai întors.

Potrivit documentelor instanței, ea le-a spus detectivilor că l-a auzit pe Bradley spunându-i lui Maturin că „avea nevoie de ajutor pentru a dezgropa niște aur în Auburn”. Maturin a fost inițial sceptic, le-a spus iubita acestuia detectivilor, dar până la urmă s-a lăsat convins. Maturin avea obiceiul să ia la el sume mari de bani ori de câte ori ieșea din casă. La data dispariției avea la el aproximativ 15.000 de dolari și a plecat de acasă cu un BMW achiziționat recent.

Iubita lui i-a urmărit telefonul până la Game Farm Park din Auburn, dar acolo s-a speriat și a fugit.

Câteva ore mai târziu, poliția Auburn a găsit un BMW neînmatriculat, parcat în apropierea parcului. A așteptat ca șoferul să se întoarcă, iar când ofițerii au încercat să-l oprească, acesta a demarat în trombă. Bradley a fost arestat după o urmărire în trafic, fiind acuzat atunci de conducere imprudentă.

Michael Goeman, 59 de ani, și fiul lui, Vance Lakey, 31 de ani, au fost împușcați mortal în martie 2021, iar cadavrele lor au fost găsite la marginea unui drum dezafectat, foarte aproape de parc. Goeman primise o moștenire mare chiar înainte ca el și fiul său să fie uciși, spun anchetatorii.

Bradley a fost legat de toate aceste cazuri prin intermediul mașinilor. În cazul celor dou bărbabați - tată și fiu - omorâți în martie 2021, poliția a stabilit că suspectul a plătit cu 1.000 de dolari o persoană pentru a incendia mașina lor.

Blake a dispărut la începutul lunii mai 2021. Ea câștigase 20.000 de dolari la cazinou și, la fel ca Maturin, era cunoscută că are mereu la ea sume mari de bani. Anchetatorii i-au găsit trupul într-o groapă din parc, spre sfârșitul lunii.

Bradley are condamnări anterioare pentru tâlhărie, agresiune și deținerea unei arme de foc neînregistrată, potrivit instanței.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri