Un copil din Ohio a fost obligat de judecători să facă rezumatul unei cărți pentru că a plănuit un atac asupra unei sinagogi

Data publicării:
baiat care citeste
Un copil din Ohio a fost obligat de judecători să facă rezumatul unei cărți pentru că a plănuit un atac asupra unei sinagogi. Foto: Shutterstock

Un băiat de 13 ani din Ohio care a pledat vinovat pentru planificarea unui atac în masă la o sinagogă a fost condamnat la un an de probaţiune şi trebuie să scrie rezumatul unei cărţi despre un diplomat din Al Doilea Război Mondial care a salvat evrei din Ungaria, potrivit documentelor judiciare.

Băiatul a fost arestat în septembrie după ce a făcut un plan detaliat pentru un atac la Templul Israel din Canton, localitate la sud de Akron, Ohio, potrivit unei plângeri a unui oficial din cadrul biroului şerifului din comitatul Stark, relatează Reuters, citată de News.ro.

Vinerea trecută, el a spus că acuzaţiile de "inducere a panicii" şi "tulburarea ordinii publice" sunt adevărate, potrivit unui proces-verbal al audierii.

Judecătorul Jim James l-a condamnat apoi pe băiat la un an de probaţiune şi a ordonat ca acesta să prezinte departamentului de probaţiune un rezumat al unei cărţi despre Carl Lutz, un diplomat elveţian care a salvat de nazişti mii de evrei din Ungaria în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. De asemenea, judecătorul a ordonat ca băiatul să nu aibă acces nesupravegheat la internet şi să continue să beneficieze de consiliere prin intermediul unui terapeut autorizat.

Deşi adolescentul şi-ar fi plănuit atacul înainte de asaltul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, condamnarea sa vine în contextul în care se înregistrează o creştere a incidentelor antisemite în Statele Unite. Creşterea retoricii antisemite şi islamofobe şi a presupusei discriminări în şcolile din SUA în timpul războiului pe care Israelul îl poartă în prezent în Gaza a determinat Departamentul american al Educaţiei să deschidă, în noiembrie, anchete în şase colegii şi într-un cămin şcolar din Kansas.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri