Un japonez a ales să își petreacă vacanța în zonele de front din Siria

Data publicării:
siria 20violente 20mfax-41809

„În fiecare dimineață mă duc spre câte o zonă de front”, spune el, înainte de a se fotografia alături de luptătorii rebeli din Alep, oraș zguduit de violențe în ultimele șase luni, relatează 7sur7.

„Mă duc singur, pentru că niciun ghid nu vrea să vină. Adrenalina este incredibilă”, spune japonezul în vârstă de 45 de ani.

„Înarmat” cu două aparate foto și o cameră, el umblă îmbrăcat în uniformă militară: „cea a armatei nipone”. Nu prea știe engleză, arabă nici atât, și nu se poate face înțeles decât cu ajutorul Google translate.

Un sejur alături de talibani

Fujimoto își petrece vacanțele în punctele fierbinți din Orientul Mijlociu și publică pe rețele de socializare fotografiile făcute în „vacanțele în infern”. Spune că s-a dus în Yemen în septembrie 2012, în timpul manifestațiilor sângeroase de la ambasada americană, și la Cairo în 2011 în perioada agitată de după Hosni Mubarak. Și-a programat deja un sejur cu talibanii din Afganistan.

Prin Alep merge fără cască și fără vestă antiglonț, pentru că „sunt greu de cărat când fugi”. Își caută cu răbdare unghiul potrivit pentru fotografie, în timp ce rebelii din jurul său urlă: „Fugi, sunt lunetiști!”.

Japonezul a dat 2.500 de dolari pentru a veni în Turcia, de unde a intrat clandestin în Siria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri