Foto Un telefon căzut de la 5.000 de metri din avionul Alaska Airlines a fost găsit în stare „intactă”

Data publicării:
Screenshot 2024-01-07 165034
Un avion Boeing 737 MAX 9 aparţinând Alaska Airlines a fost nevoit să aterizeze de urgenţă, după ce o parte a fuzelajului pe care se afla un hublou s-a desprins după decolare. Foto: Profimedia Images

Un telefon mobil care a căzut în gol de la aproape 5.000 de metri altitudine, din cabina avionului Boeing al companiei Alaska Airlines care s-a deschis în timpului zborului, vineri, în Statele Unite, a fost găsit în stare perfectă.

Un internaut a povestit duminică pe reţeaua socială X (fostă Twitter) că a găsit la marginea unui drum din apropiere de Portland, în statul american Oregon, un telefon iPhone care afişa un e-mail primit de la compania aeriană legat de bagaje.

"Încă în modul avion, cu bateria pe jumătate plină", a scris Seanathan Bates pe X, fascinat de faptul că a găsit un dispozitiv care "a supravieţuit unei căderi de la aproximativ 5.000 de metri, perfect intact".

Într-o imagine se poate vedea ecranul funcţionând fără probleme, iar în partea de jos a telefonului vârful cablului de încărcare secţionat, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Vă mulţumim pentru ajutor!" a scris luni pe aceeaşi reţea şefa agenţiei americane responsabilă de siguranţa transporturilor (NTSB), Jennifer Homendy, care anchetează incidentul. "Chiar mi-ar plăcea să vă cunosc", a adăugat ea, potrivit AFP.

Vineri seara, uşa unei aeronave Boeing 737 MAX 9 a companiei americane Alaska Airlines s-a desprins în timpul zborului, deasupra oraşului Portland, provocând depresurizarea cabinei cu efect de aspiraţie, eveniment care, potrivit pasagerilor citaţi de media americane, a smuls cămaşa de pe un adolescent şi, din câte se pare, şi acest smartphone aflat la încărcat.

Accidentul, o nouă defecţiune pentru un 737 MAX 9, a condus la reţinerea la sol a anumitor aeronave Boeing, în aşteptarea unei inspecţii impuse de autorităţile din domeniul aviaţiei civile, dar şi la o scădere la bursă a acţiunilor producătorului american de avioane, care se confruntă cu o nouă lovitură dură.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri