Un turist străin a provocat panică într-un restaurant din Lisabona după ce a comandat o grenadă în loc de suc de rodie

Data actualizării: Data publicării:
Mână care ține o grenadă / mână care ține o rodie
O simplă greșeală de traducere a făcut ca o comandă la restaurant să fie tratată ca un posibil atentat cu grenadă. Colaj foto: Profimedia Images

Un chelner din Lisabona a chemat poliția și a evacuat tot restaurantul la care lucra după ce un turist străin i-a cerut din greșeală o grenadă în loc de suc de rodie, potrivit ziarului portughez Correio da Manhã.

Un bărbat de 36 de ani a folosit o aplicație pe telefon care traduce cuvintele pentru a comanda o băutură într-un restaurant din Portugalia. Turistul era un azer cu cetățenie israeliană, dar care vorbește în primul rând limba rusă, scrie Insider.

În rusă, cuvintele „rodie” și „grenadă” sunt aproape identice (granat/granata), ceea ce a dus la eroarea făcută de aplicație care a tradus greșit cuvântul în limba portugheză. Mai mult, în ebraică, „rodie” și „grenadă” se pronunță la fel. Astfel, turistul azer a spus „granada” în loc de „romã”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Chelnerul a evacuat toți clienții din restaurant și a chemat poliția, crezând că bărbatul a amenințat că va arunca în aer localul, potrivit Diário de Notícias, care a citat o sursă din poliție.

Într-un videoclip publicat de Correio da Manhã se poate vedea un bărbat întins pe jos într-o parcare, în timp ce cinci polițiști înarmați se apropie de suspect.

Poliția l-a reținut pe turistul azer și a verificat restaurantul. Într-un final, turistul a fost eliberat după ce s-a descoperit că nu a fost vorba de un atac terorist.

Aceasta nu este prima oară când un turist este arestat din greșeală. În iulie, un bărbat din Singapore a fost arestat după ce a fost acuzat pe nedrept că ar fi jefuit un turist german în timp ce își petrecea vacanța în Thailanda. Hotelul și-a cerut mai apoi scuze și i-a oferit vouchere pentru hotel drept compensație.

Un turist britanic a spus în luna noiembrie a anului trecut că a fost arestat în timp ce era în vacanță în Spania după ce a fost confundat cu un fugar care avea același nume. A fost eliberat după ce amprentele sale au dovedit că nu este infractorul căutat de poliție.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri