VIDEO. Gafă în direct la BBC. O prezentatoare arată degetul mijlociu la începutul jurnalului

Data actualizării: Data publicării:
Maryam Moshiri arată degetul mijlociu
Maryam Moshiri, una dintre principalele prezentatoare ale BBC News, a fost văzută la începutul buletinului de știri de la prânz cu degetul mijlociu ridicat. Foto: captură video BBC

O prezentatoare de știri de la BBC, care a fost surprinsă în timp ce arăta degetul mijlociu la începutul jurnalului de știri, și-a cerut scuze pentru „gluma prostească” care era destinată prietenilor, dar nu și emisiunii în direct, transmite The Guardian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Miercuri, Maryam Moshiri, una dintre principalele prezentatoare ale BBC News, a fost văzută la începutul buletinului de știri de la prânz cu degetul mijlociu - și sprâncenele - ridicate, după ce s-a încheiat bine-cunoscuta numărătoarea inversă a programului.

Ea a coborât rapid mâna și și-a schimbat expresia înainte de a începe să citească știrea despre înfățișarea lui Boris Johnson în cadrul anchetei Covid, într-o manieră serioasă și calmă.

Și-a cerut scuze joi dimineață pe platforma X, spunând că a glumit cu echipa, prefăcându-se că număra invers cu ajutorul degetelor.

„Când am ajuns la 1, mi-am întors [degetul] ca o glumă și nu mi-am dat seama că acest lucru va fi surprins de cameră”, a scris ea.

„A fost o glumă personală cu echipa și îmi pare foarte rău că a apărut în direct! Nu a fost intenția mea ca acest lucru să se întâmple și îmi pare rău dacă am jignit sau supărat pe cineva. Nu am arătat degetul mijlociu la telespectatori și nici la vreo anumită persoană. A fost o glumă prostească pentru un număr mic de prieteni”, a spus ea, adăugând un emoji „face palm”.

Unele persoane s-au simțit jignite, comentând sub tweet-ul lui Moshiri că nu a fost un gest profesionist și au cerut retragerea finanțării pentru BBC. Dar a fost, de asemenea, susținută de zeci de persoane care au considerat momentul ca fiind amuzant, iar una dintre ele a scris: „În calitate de plătitor de licență BBC, cer mai mult din acest tip de comportament”.

Moshiri poate fi consolată de faptul că reacția ei imediată după ce a fost surprinsă făcând un gest obscen în direct nu a fost la fel de neinspirată ca cea a meteorologului BBC Tomasz Schafernaker.

În 2010, Schafernaker i-a făcut în glumă cu mâna prezentatorului de știri Simon McCoy, dar, realizând că era filmat, a intrat în panică și s-a prefăcut că își scarpină bărbia. Cu videoclipurile care au înseninat milioane de momente în deceniul care a urmat, a contribuit la popularitatea de durată a meteorologului.

Gafa este, de asemenea, relativ minoră în comparație cu alte greșeli făcute în direct la canalul de știri de-a lungul anilor. În 2006, Guy Goma a mers la BBC pentru un interviu de angajare pentru un post în domeniul IT, dar a sfârșit prin a fi chestionat în direct cu privire la opiniile sale, când a fost confundat cu expertul IT Guy Kewney.

În 2016, prezentatorii BBC și-au cerut scuze după ce programul de dimineață al postului de televiziune a prezentat imagini cu o gorilă în locul fostului prim-ministru al Scoției, Nicola Sturgeon. Prezentatorul BBC Breakfast, Naga Munchetty, le spunea telespectatorilor că urma să li se alăture Sturgeon mai târziu în timpul emisiunii, când pe ecran au apărut imagini cu o gorilă care a evadat de la grădina zoologică din Londra.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri