Melinda Gates ar putea pleca de la conducerea fundației înființate împreună cu fostul ei soț, Bill Gates

Data publicării:
bill gates melinda gates
Bill Gates și Melinda Gates. Sursa foto: Profimedia Images

Bill Gates și Melinda French Gates și-au stabilit o perioadă de încercare de doi ani pentru a vedea dacă pot conduce împreună fundația caritabilă pe care au înființat-o și care a devenit una dintre cele mai mari din lume, relatează CNN.

Când și-au anunțat divorțul, în urmă cu două luni, cei doi au spus că vor rămâne amândoi copreședinți ai Fundației Bill & Melinda Gates. Dar miercuri, CEO-ul fundației a anunțat un plan de urgență „pentru a asigura continuitatea activității fundației”.

„Dacă, după doi ani, oricare dintre ei decide că nu pot continua să lucreze împreună, French Gates va demisiona din funcția de copreședinte și administrator”, a spus directorul fundației, Mark Suzman.

Dacă se întâmplă acest lucru, Bill Gates ar rămâne președinte. Melinda French Gates va primi „resurse personale” de la Gates pentru propria sa activitate filantropică - resurse care ar fi „complet separate de cele ale fundației”.

Fundația Gates este una dintre cele mai mari fundații caritabile din lume, iar Bill și Melinda o consideră „al patrulea copil”, a declarat Suzman recent pentru Wall Street Journal. Reputația sa a fost însă pusă la îndoială după ce cuplul și-a anunțat divorțul, în mai. La scurt timp, au apărut relatări în  mass-media despre presupusul comportament necorespunzător al lui Bill Gates cu angajații Microsoft în urmă cu zeci de ani.

De asemenea, unul dintre susținătorii importanți ai fundației, Warren Buffett, și-a dat demisia de la rolul său de mandatar luna trecută. Buffett, un prieten vechi al lui Bill Gates, nu a precizat de ce pleacă.

„Obiectivele mele sunt 100% sincronizate cu cele ale fundației, iar participarea mea fizică nu este în niciun fel necesară pentru a atinge aceste obiective”, a scris el.

Pe lângă anunțul privind cei doi ani de probă, fundația a anunțat și că cei doi au alocat 15 miliarde de dolari pentru finanțarea fundației.

Gates extinde, de asemenea, numărul de administratori care supraveghează conducerea fundației pentru a „aduce noi perspective, a ajuta la ghidarea alocării resurselor și a direcției strategice și pentru a asigura stabilitatea și sustenabilitatea fundației”.

În cele două decenii de la înființarea fundației, aceasta a contribuit cu peste 55 de miliarde de dolari - o mare parte din averea personală a familiei Gates - la o gamă largă de inițiative legate de sănătatea globală, reducerea sărăciei și, mai recent, lansarea globală a vaccinurilor împotriva COVID-19.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri