Topul Forbes 2024: Taylor Swift intră în clubul miliardarilor. Cine sunt cei mai bogați oameni din lume și ce averi au

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0861850991
Cântăreața americană Taylor Swift. Foto: Profimedia Images

Taylor Swift a intrat pe o listă a miliardarilor lumii, potrivit Forbes, deoarece turneul său „Eras Tour”, care a cuprins 152 de concerte pe cinci continente, a generat venituri de peste 1 miliard de dolari, transmite Sky News.

Superstarul în vârstă de 34 de ani, care a captat atenția la Premiile Grammy din acest an câștigând pentru a patra oară premiul pentru albumul anului, ar avea acum o avere de 1,1 miliarde de dolari.

Potrivit Forbes, cifra estimată se bazează pe valoarea muzicii ei, pe câștigurile din turneul mondial și pe portofoliul imobiliar.

Cântăreața americană de muzică country și pop este singurul muzician care a câștigat atât de mulți bani doar din melodiile și spectacolele sale, adaugă Forbes.

Swift, a cărei relație cu jucătorul NFL Travis Kelce, în vârstă de 34 de ani, i-a adus ei - și fotbalului american - și mai multă publicitate, este una dintre cele 265 de persoane care s-au alăturat listei de 2.781 de miliardari în ultimul an.

Lista Forbes a miliardarilor lumii 2024: Top 10

  1. Bernard Arnault și familia: În vârstă de 75 de ani este cea mai bogată persoană de pe Pământ, cu o avere netă de 233 de miliarde de dolari. Din Franța, el supraveghează un imperiu de 75 de branduri de modă și cosmetice, inclusiv Louis Vuitton și Sephora, sub umbrela LVMH.
  2. Elon Musk: Coborât de pe primul loc, șeful Tesla și SpaceX, în vârstă de 52 de ani, are o valoare de 195 de miliarde de dolari.
  3. Jeff Bezos: La mică distanță se află fondatorul Amazon, în vârstă de 60 de ani, care valorează 194 de miliarde de dolari.
  4. Mark Zuckerberg: Un alt nume familiar din top 10 este fondatorul Facebook - acum Meta - cu o avere netă de 177 miliarde de dolari la vârsta de 39 de ani.
  5. Larry Ellison: Fondatorul gigantului software Oracle, utilizat de întreprinderi pentru a stoca și a prelua informații, valorează 141 de miliarde de lire sterline.
  6. Warren Buffett: Investitorul și directorul executiv al conglomeratului multinațional Berkshire Hathaway, în vârstă de 93 de ani, valorează 133 de miliarde de dolari.
  7. Bill Gates: Co-fondator al Microsoft, Gates, 68 de ani, are o avere netă de 128 de miliarde de dolari.
  8. Steve Ballmer: Fost director executiv la Microsoft sub conducerea lui Gates, Ballmer are o avere de 121 miliarde de dolari.
  9. Mukesh Ambani: Compania sa, Reliance Industries, este cea mai mare corporație din sectorul privat din India, cu interese în comerțul cu amănuntul, servicii financiare, petrol și gaze, petrochimie, telecomunicații și servicii financiare, ceea ce îi conferă o valoare de 116 miliarde de dolari.
  10. Larry Page: Cu o valoare de 114 miliarde de dolari, bărbatul de 51 de ani rămâne acționar majoritar la Alphabet, compania mamă a Google, unde a renunțat la funcția de director executiv în 2019.

Lista nu a fost vreodată mai lungă decât cea din acest an, relatează Forbes, iar averea totală a celor care figurează pe ea se ridică la o sumă impresionantă de 14,2 mii de miliarde de dolari.

Cea mai bogată persoană nouă de pe listă este magnatul fondator al grupului de investiții ION, Andrea Pignataro, 53 de ani, din Italia, care are acum o avere de 27,5 mliliarde de dolari.

Sofia Högberg Schörling și sora sa Märta Schörling Andreen, fiicele magnatului suedez al investițiilor Melker Schörling, sunt cele mai bogate femei care au intrat pe listă, cu o avere estimată la 5,6 miliarde de dolari.

Livia Voigt, în vârstă de 19 ani, este cea mai tânără miliardară din lume și cea mai tânără dintre noii veniți, după ce a moștenit 1,1 miliarde de dolari datorită participațiilor sale la producătorul brazilian de turbine WEG, cofondat de bunicul ei.

Creatorul de modă francez Christian Louboutin, ale cărui tocuri roșii iconice au fost purtate de Swift în turneul Eras Tour, a intrat și el pe lista Forbes, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari.

Swift își va lansa cel de-al 11-lea album de studio, „The Tortured Poets Department”, pe 19 aprilie. Acesta va include colaborări cu trupa britanică Florence + The Machine și cu rapperul și cântărețul american Post Malone.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri