Mii de oameni au cerut, pe străzile din Tel Aviv, demisia premierului Benjamin Netanyahu

Data publicării:
Protest la Tel Aviv.
Protest la Tel Aviv. Foto: Profimedia

Mii de oameni s-au adunat, sâmbătă seară, pe străzile din Tel Aviv pentru a cere demisia premierului Benjamin Netanyahu, relatează lalibre.be, citată de News.ro.

„Guvernul eşuat continuă să se comporte ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, a spus un manifestant în faţa mulţimii. Cei mai mulţi dintre participanţi au răspuns scandând „Ruşine„, potrivit presei israeliene.

Criticile la adresa lui Netanyahu sunt din ce în ce mai multe. De exemplu, el este acuzat că nu are un plan pentru războiul din Gaza, sau pentru perioada de după război. În plus, forţele de securitate au fost criticate pentru că nu au fost pregătite pentru atacul Hamas din 7 octombrie şi pentru că au reacţionat prea lent la acest atac.

Conflictul declanşat de atacul Hamas asupra Israelului la 7 octombrie s-a soldat cu 1.140 de morţi de partea israeliană, majoritatea civili.

De atunci, operaţiunile israeliene din Gaza au făcut 26.257 de victime, majoritatea femei, copii şi adolescenţi, potrivit unui nou bilanţ publicat sâmbătă de Ministerul Sănătăţii din Hamas.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri