Ministrul adjunct de externe rus nu exclude ruperea relațiilor dintre Rusia și SUA: „Depinde în întregime de Washington”

Data publicării:
ministrul rus adjunct de externe, Serghei Riabkov cu ochelari portret
Ministrul rus adjunct de externe, Serghei Riabkov. Foto: Profimedia

Ruperea relațiilor politice externe între Rusia și Statele Unite nu este exclusă, dar nu este în interesul Federației Ruse, a decarat joi ministrul adjunct de externe, Serghei Riabkov într-un interviu la postul RTV1, potrivit agenției TASS

„Depinde în întregime de alegerile pe care le face Washingtonul. Nu exclud nimic în avans, dar, bineînțeles, aceasta nu este mișcarea noastră. Noi ne urmăm politica noastră consecvent, proactiv, nu reactiv, inclusiv în direcția Americii, ghidați numai și numai de interesele noastre naționale. Este în interesul nostru să nu rupem relațiile diplomatice cu Statele Unite”, a declarat Serghei Riabkov, răspunzând unei întrebări despre posibilitatea ruperii complete a relațiilor dintre cele două țări.

Ministrul adjunct de externe a adăugat că dialogul și comunicarea între țări sunt necesare, dar dacă la un moment dat americanii consideră altfel, atunci „chestiunea se va încheia printr-o ruptură”. 

„Nivelul rusofobiei în Statele Unite la toate nivelurile și ramurile guvernului și în media mainstream este fără precedent. Simțim asta în fiecare zi”, a mai spus Ryabkov.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri