Mircea Geoană, secretarul general adjunct NATO: Condamn cu tărie violențele din Congres. Democrația americană va depăși această cumpănă

Data publicării:
Mircea Geoană
Foto: Inquam Photos/Adriana Neagoe

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a reacționat la scenele petrecute miercuri în capitala federală a Statelor Unite, când clădirea Capitoliului a fost luată cu asalt de susținători furioși și înarmați ai președintelui în funcție, Donald Trump. Geoană a condamnat cele întâmplate la Washington și și-a exprimat încrederea că „democrația americană va depăși aceste momente de cumpănă și își va demonstra, încă o dată, reziliența și capacitatea de a depăși momentele cele mai critice”.

„Nu am crezut vreodată că am să trăiesc momente ca cele pe care întreaga planetă le-a văzut în violențele din Congresul american. Am petrecut sute de ore în cele două Camere ale Congresului, promovând interesele României în capitală Statelor Unite.

Am învățat ce înseamnă solemnitatea și importantă instituțiilor democrației Republicii americane și am încercat să le construim și acasă. Condamn cu tărie aceste gesturi incalificabile și știu că democrația americană va depăși aceste momente de cumpănă și își va demonstra, încă o dată, reziliența și capacitatea de a depăși momentele cele mai critice”, a scris Mircea Geoană, pe Facebook.

Nu am crezut vreodată că am să trăiesc momente ca cele pe care întreaga planetă le-a văzut în violențele din Congresul...

Posted by Mircea Geoana on Thursday, 7 January 2021

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri