Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte

Data actualizării: Data publicării:
Susan și Alex Carter.
Susan și Alex Carter. Foto: FBI

Rămășitele unei femei din statul american Virginia de Vest și ale fiicei sale au fost găsite la 24 de ani după uciderea lor. Bărbatul care le-a împușcat a mărturisit totul pe patul de moarte, relatează CNN.

Într-o mărturisire „detaliată, incontestabilă, neconflictuală” în fața unuia dintre anchetatorii cazului, Larry Webb a recunoscut la începutul acestei luni că le-a împușcat mortal pe Natasha „Alex” Carter, care avea 10 ani în acel moment, și pe mama ei, Susan Carter, în urmă cu aproape 24 de ani, a spus procurorul districtual Benjamin Hatfield, într-o conferință de presă.

În 2000, familia Carter locuia în casa lui Webb. Acesta i-a spus anchetatorului că o parte din banii pe care în ținea casă au dispărut, iar Webb a bănuit că Susan Carter i-a furat și i-a cheltuit.

„S-au certat pe acest subiect, iar el a împușcat-o”, a spus Hatfield.

Webb a mărturisit că s-a crezut nevoit la acea vreme să o împuște și pe Alex, pentru a nu exista potențiali martori la crimă.

Webb i-a spus anchetatorului că a ascuns cadavrele în subsolul casei sale și că apoi, pe parcursul a două nopți, a săpat un mormânt în pădurea de pe proprietatea sa, unde le-a îngropat pe cele două împreună.

Tatăl lui Alex, Rick Lafferty, a spus că ziua în care a aflat unde sunt rămășițele fiicei sale a fost „o zi tristă, dar și fericită, pentru că își poate aduce copilul acasă”.

„Au trecut 24 de ani. Aproape că mi-am pierdut speranța de mai multe ori”, a adăugat el.

Webb a fost considerat suspect încă de la începutul anchetei, potrivit autorităților. În octombrie 2023, el a fost inculpat pentru crimă pentru moartea lui Alex, dar cadavrele nu fuseseră găsite la acea vreme. Înainte de a-l pune sub acuzare, anchetatorii aveau probe ADN și declarații ale martorilor, a spus Hatfield.

Dar după rechizitoriu, „din cauza sănătății lui Larry Webb, procedurile judiciare au fost amânate din diverse motive. A fost mutat într-un azil de bătrâni. Am avut probleme cu transportul. Am avut probleme cu obținerea autorizației medicale pentru a fi încarcerat”, a explicat procurorul.

Înaintea unei sesiuni în instanță la începutul acestei luni, unul dintre anchetatori a putut vorbi cu Webb la azilul de bătrâni. Acela a fost momentul în care Webb a mărturisit crimele, detaliind motivul și spunând unde a îngropat cadavrele, a spus Hatfield.

Totuși, rămășițele au fost greu de găsit, pentru că Webb avea probleme de memorie și nu a putut să furnizeze locația exactă.

Ucigașul a murit luni dimineață. Câteva ore mai târziu, trupurile lui Susan și Alex Carter au fost găsite, a mai spus procurorul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri