Ungaria susține „ferm” și „necondiționat” aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Data publicării:
EU Foreign Ministers Meeting
Peter Szijjarto (foto) a spus că poziţia Ungariei este clară: fiecare potenţial candidat trebuie evaluat individual. Sursa foto: Profimedia Images

Ungaria este un susţinător „ferm” şi „necondiţionat” al aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, deoarece apartenenţa acestei ţări ar aduce beneficii blocului comunitar şi i-ar spori competitivitatea, a declarat joi, la Budapesta, ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, potrivit agenţiei de ştiri MTI, preluată de Agerpres.

Într-o declaraţie după o întâlnire cu vicepremierul moldovean Vladimir Bolea, Szijjarto a spus că poziţia Ungariei este clară: fiecare potenţial candidat trebuie evaluat individual.

„Nu trebuie să legăm între ele procesele de integrare a diferitelor ţări şi nu trebuie să permitem ţărilor cu performanţe mai slabe să ia ostatice integrarea altora”, a afirmat şeful diplomaţiei ungare.

„Accelerarea aderării Republicii Moldova la UE ar ajuta UE să-şi îmbunătăţească din nou competitivitatea”, a adăugat el.

Ungaria a promovat întotdeauna extinderea UE spre sud-est, a precizat Szijjarto.

„Suntem, ca întotdeauna, la dispoziţia guvernului moldovean şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a accelera procesul de integrare”, a mai spus el.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri