"Negustorul Morții" a fost în Lugansk. "Suntem într-un punct de unde nu mai poate exista întoarcere"

Data actualizării: Data publicării:
Viktor Bout
Traficantul de arme rus Viktor Bout, "Negustorul Morții", recent eliberat în urma unui schimb de prizonieri între SUA și Rusia, a vizitat Lugansk. FOTO: Profimedia Images

Traficantul de arme rus Viktor Bout, "Negustorul Morții", recent eliberat în urma unui schimb de prizonieri între SUA și Rusia, a vizitat Lugansk din estul Ucrainei, ocupat de Rusia, a relatat presa de stat de la Moscova.

Viktor Bout a participat la un eveniment de deschidere a filialei din Lugansk a Partidului Liberal Democrat al Rusiei (LDPR), un partid naţionalist pro-Kremlin în care traficanul tocmai s-a înscris, la numai câteva zile după ce a revenit acasă.

Viktor Bout s-a declarat bucuros să viziteze Luganskul pentru prima dată şi şi-a exprimat încrederea că regiunea ocupată "va fi în curând paşnică, iar oamenii vor trăi fără să se teamă pentru viitorul lor", a relatat duminică agenţia de presă de stat rusă RIA Novosti, citată de CNN.

Liderul formaţiunii ultranaţionaliste LDPR Leonid Sluţki a declarat că au fost nevoiţi să îşi schimbe de două ori traseul spre Lugansk din cauza faptului că "în apropiere erau active arme de înaltă precizie".

"Dar acest lucru nu a putut să ne anuleze vizita la Luhansk, suntem într-un punct de unde nu mai poate exista întoarcere. Donbasul şi Rusia sunt împreună pentru totdeauna. Vom veni aici în orice condiţii", a declarat Sluţki.

Săptămâna trecută, Bout a declarat pentru postul rusesc RT că susţine "din toată inima" aşa-numita "operaţiune militară specială" a Moscovei în Ucraina şi că, dacă ar avea ocazia şi abilităţile necesare, ar merge cu siguranţă ca luptător voluntar.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri