Netanyahu, după ce rudele ostaticilor au intrat cu forța în Parlament: „Nu există nicio ofertă de schimb din partea Hamas”

Data publicării:
Netanyahu
Benjamin Netanyahu, premierul Israelului. Foto: Profimedia Images

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a infirmat, luni, speculaţiile că în prezent se lucrează la o nouă eliberare de ostatici israelieni, afirmând că Israelul îşi asumă o iniţiativă nespecificată în absenţa unei oferte din partea grupării militante palestiniene Hamas, relatează Reuters.

„Nu există o propunere reală din partea Hamas. Nu este adevărat”, le-a spus şeful guvernului reprezentanţilor familiilor ostaticilor potrivit biroului său, după ce aceştia au pătruns într-o şedinţă a unui comitet din parlament, cerând încheierea unui acord de eliberare, potrivit Agerpres. 

„Spun acest lucru cât pot de clar, pentru că au existat atât de multe declaraţii incorecte care cu siguranţă au fost agonizante pentru voi. Pe de altă parte, există o iniţiativă din partea noastră, despre care nu voi furniza amănunte”, a adăugat el.

Guvernul Netanyahu susţine că ofensiva israeliană - lansată în replică la atacurile din 7 octombrie din sudul Israelului ale Hamas soldate cu peste 1.140 de morţi şi răpirea a circa 250 de persoane, din care circa o sută au fost eliberate - este necesară pentru a pune presiune pe răpitorii palestinieni pentru a-i elibera pe ostatici în condiţii acceptabile.

Multe rude ale ostaticilor sunt însă îngrijorate că aceştia ar putea fi ucişi, notează Reuters.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri