Nikolas Cruz, tânărul care a ucis 17 oameni la o școală din Florida, a fost condamnat la închisoare pe viață

Data publicării:
nikolas cruz
Ca să justifice masacrul comis de Nikolas Cruz la școala din Florida, soldat cu 17 morți, avocații au dat vina pe mama lui. FOTO: Guliver/GettyImages

Nikolas Cruz, autorul masacrului de la o școală din Florida soldat cu uciderea a 17 persoane, dintre care 14 elevi, a fost condamnat la închisoare pe viață, relatează The Guardian. Verdictul a nemulțumit familiile victimelor.

Un juriu din Florida a recomandat joi închisoarea pe viață pentru Nikolas Cruz, tânărul de 24 de ani care în 2018 a împușcat mortal 17 oameni într-o școală din Florida. Pedeapsa pe viață, fără drept de eliberare condiționată, va fi impusă în cadrul unei audieri pe 1 noiembrie, a hotărât judecătorul Elizabeth Scherer.

Nikolas Cruz, fost elev al liceului Marjory Stoneman Douglas, autorul celui mai însemnat atac armat de la o școală din SUA, a fost prins la o oră după masacru. În timpul atacului, care a durat șase minute, a tras cu o puşcă semiautomată AR-15, a ucis 17 persoane și a rănit alte 17.

Când procesul a început în 18 iulie, procurorii au susținut că inculpatul merita să moară pentru „uciderea sistematică, planificată, itenționată a 14 elevi, a unui antrenor și a doi profesori”. Juraților li s-au arătat imagini video teribile de la locul crimei, precum și imagini cu atacatorul comandând calm o băutură dintr-un magazin din apropiere la câteva minute după masacru.

Avocații lui Cruz au susținut că vinovată pentru această situație este mama lui care era "oribilă" și "i-a distrus creierul iremediabil", deoarece a consumat droguri și alcool când era însărcinată

Membrii familiei victimelor, ale căror vârste variau între 13 și 49 de ani, au participat zilnic la proces și au fost în instanță pentru a afla verdictul juriului.

„Hotărârea de astăzi a fost încă un pumn pentru mulți dintre noi”, a declarat Tony Montalto, tatăl Ginei, de 14 ani, ucisă în atacul de acum 5 ani.

Fred Guttenberg, tatăl lui Jaime, tot de 14 ani, a completat: „Familiile noastre consideră că acest juriu a eșuat. Decizia lor este o nouă invitație la o împușcătură în masă”.

Debra Hixon, văduva unui antrenor al școlii, Chris Hixon, 49 de ani, a conchis: „Ar trebui să-i mulțumească lui Dumnezeu că cineva a avut milă pentru el. Poate înțelege cadoul care i-a fost dat, dar mă îndoiesc că o va face”.

Familiile victimelor și ale supraviețuitorilor au ajuns la un acord pentru despăgubiri în valoare de 127,5 milioane de dolari cu Departamentul american de Justiție la începutul acestui an, după ce FBI a ignorat avertismentele conform cărora Cruz intenționa să atace școala.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri