O femeie a cerut 100 de milioane de dolari după ce fostul iubit a postat fotografii intime cu ea. La proces a primit de 10 ori mai mult

Data actualizării: Data publicării:
o tanara se tine cu mainile de fata in fata unui calculator
O femeie din statul american Texas a câștigat despăgubiri de 1,2 miliarde de dolari, cele mai mari din istorie într-un caz de „revenge porn” intentat fostului iubit. Foto: Getty Images

O femeie din statul american Texas a câștigat despăgubiri de 1,2 miliarde de dolari, cele mai mari din istorie într-un caz de „revenge porn” intentat fostului iubit. Femeia ceruse 100 de milioane de dolari, dar a primit mult mai mult.

În 2022, femeia a intentat un proces în care l-a acuzat de hărțuire pe fostul iubit, scrie BBC. Ea a susținut la proces că bărbatul a postat online fotografii intime cu ea, pentru „a o face de rușine„ după ce s-au despărțit.

Avocații ei au spus că această decizie este o victorie pentru toate victimele „hărțuirii sexuale în baza imaginilor„. „Chiar dacă suma este puțin probabil să fie recuperată, verdictul compensatoriu îi redă reputația lui DL (numele sub care a fost prezentată femeia în articol pentru a i se proteja identitatea – n.r.)”, a declarat Bradford Gilde, avocatul femeii.

Avocații au cerut inițial juriului daune de 100 de milioane de dolari. „Sperăm că suma uluitoare prin această decizie să fie un mesaj de descurajare și că îi va împiedica și pe alții să se implice în acest fel de acțiune”, a adăugat avocatul.

Potrivit actelor depuse la dosar, femeia și fostul iubit au început să se întâlnească în 2016. În timpul relației, ea îi trimisese fotografii intime. După  ce s-au despărțit în 2021, el a postat fotografiile pe platformele sociale și pe site-uri pentru adulți fără acordul ei.

De asemenea, este suspectat că a trimis linkuri ale fotografiilor prietenilor și familiei ei printr-un folder Dropbox accesibil public. Bărbatul a mai fost acuzat că îi accesează datele din telefon, conturile de pe rețele sociale și e-mailul, precum și sistemul de camere video din camerele din casă pentru a o spiona.

La un moment dat, inculpatul i-ar fi transmis femeii un mesaj: "Îți vei petrece restul vieții încercând și nereușind să dispari de pe internet. Toți cei pe care îi vei întâlni vreodată vor auzi povestea și o vor căuta".

Avocații femeii susțin că fostul ei iubit a postat imaginile „pentru a provoca o combinați de abuz psihologic, violență domestică și abuz sexual”.

Bărbatul nu a venit la proces, el fiind reprezentat de un avocat.

În 2016, aproximativ 10 milioane de americani au raportat că au fost victime ale pornografiei din răzbunare. Multe dintre ele sunt femei cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, potrivit unui studiu realizat la acea vreme de Data & Society Research Institute.

Toate statele din SUA, cu excepția Massachusetts și Carolina de Sud, au în vigoare legi prin care astfel de fapte sunt pedepsite.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri