O femeie, obligată să își dea jos vălul islamic. Legea care interzice portul musulman a intrat în vigoare în Austria

Data actualizării: Data publicării:
jihadista islamista femeie niqab -GettyImages-111976665- 19082015

Femeile musulmane din Austria au fost obligate de polițiști să își dea jos vălul de pe față, după ce a intrat în vigoare o lege care interzice purtarea vălului islamic burqa și niqab în spațiile publice, informează The Telegraph.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Săptămâna trecută, o femeie care purta niqabul, vălul islamic care lasă la vedere doar ochii, a fost obligată de polițiștii din Zem am See, un oraș situat în apropiere de Salzburg, să își dea vălul jos.

Persoanele care nu respectă legea sunt pasibile de amendă, a cărei valoare poate ajunge până la 150 de euro. Legea interzice purtarea în spațiile publice inclusiv a măștilor chirurgicale, a celor de schi sau a machiajului de clovn.

Cu toate acestea, legea este considerată a fi îndreptată în special împotriva persoanelor de religie musulmană.

Potrivit planului de reformă al executivului, vălul musulman care acoperă fața nu va putea fi purtat în tribunale, şcoli sau alte locuri publice. De asemenea, femeile magistrat sau polițist nu vor avea voie să poarte nici vălul care acoperă doar părul.

Coaliţia de centru-stânga de la Viena vrea să combată astfel extremismul de dreapta care a luat amploare în ultimii ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri