Oamenii dintr-un oraș spaniol sunt terorizați de muncitorii sezonieri, în majoritate români. „De la anumite ore nu mai ieșim din casă”

Data publicării:
Muncitori sezonieri.
Muncitori sezonieri. Foto: Profimedia

Locuitorii unui oraș din Spania se plâng de relațiile tensionate cu muncitorii sezonieri, în majoritate români, iar mulți dintre ei spun că le e frică să iasă seara pe stradă, relatează publicația El Periodico Extremadura.

Relația dintre populația migrantă și cea locală din cartierul San José al orașului Almendralejo devine mai tensionată în timpul sezonului recoltelor. Oamenii spun că se simt amenințați de muncitorii sezonieri care locuiesc în zonă, majoritatea de naționalitate română.

Principalele probleme sunt semnalate într-o zonă cunoscută ca „Apartamentele Marchizului”. Vecinii migranților spun că situația este pe zi ce trece mai gravă și, uneori, „aproape insuportabilă”. Sesizările privind infracțiuni motivate de ură se înmulțesc, iar poliția, deși are o prezență puternică în zonă, pare a fi insuficientă.

Unii vecini ai migranților susțin că se simt „amenințați” în mod repetat.

„Într-o zi se va întâmpla o nenorocire”, a spus unul dintre locuitorii cartierului San José, care constată că situația se înrăutățește cu fiecare zi.

„De la anumite ore suntem nevoiți să încuiem ușile și să nu mai ieșim din casă”, au spus unii vecini.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri