Papa Francisc nu a putut să-și termine un discurs la Vatican din cauza unei „bronșite ușoare”

Data publicării:
papa francisc rosteste un mesaj adresat ucrainenilor
Papa Francisc. Foto: Profimedia Images

Papa Francisc nu a reuşit să ducă până la capăt un discurs susţinut, vineri, la Vatican, în faţa unui grup de experţi francezi în comunicare religioasă, acuzând „o bronşită uşoară”, relatează Reuters.

Suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, a suferit o infecţie pulmonară acută în noiembrie, care l-a determinat să anuleze o călătorie planificată la summitul COP28 privind clima din Dubai şi să îşi lase asistenţii să îi citească discursurile timp de mai multe săptămâni.

Papa Francisc avea o întrevedere cu participanţii la simpozionul „Université des communicants en Église” organizat de Conferinţa Episcopală Franceză când a fost nevoit să îşi întrerupă mesajul de bun-venit.

„Aş vrea să citesc tot discursul, dar există o problemă, am o bronşită”, a rostit papa cu o vocea răguşită.

Papa ţinuse deja alte discursuri, în ziua de vineri, în timpul unor întâlniri cu tineri profesionişti şi cu un comitet de promovare a relaţiilor dintre bisericile catolică, ortodoxă şi orientală.

În cadrul unui angajament ulterior, vineri, Papa Francisc nu a citit discursul său în faţa membrilor unui organism ştiinţific catolic, care l-a primit în schimb în formă scrisă, a precizat Vaticanul.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri