Partidul lui Orban continuă să facă jocurile Rusiei. FIDESZ a lipsit la votul pentru aderarea Suediei la NATO, care s-a amânat

Data publicării:
profimedia-0843682814
Parlamentarii FIDESZ au lipsit la votul de luni pentru aderarea Suediei la NATO. Foto: Profimedia Images

Parlamentarii partidului de guvernământ de la Budapesta au lipsit luni de la votul pentru ratificarea aderării Suediei la NATO. Mate Kocsis, liderul grupului parlamentar Fidesz, a declarat că ratificarea aderării Suediei la NATO ar putea avea loc la începutul sesiunii parlamentare ordinare, dar pentru aceasta este nevoie de o întâlnire la Budapesta a celor doi premieri, potrivit hirado.hu.

Mate Kocsis a declarat, luni, că din punctul său de vedere, ratificarea aderării Suediei la NATO ar putea avea loc „chiar la începutul” sesiunii parlamentare ordinare, dar acest lucru necesită o întâlnire, la Budapesta, între cei doi prim-miniştri. „Dacă aderarea este importantă pentru suedezi, atunci vor veni aici, aşa cum s-au deplasat în Turcia”, a explicat politicianul din partidul lui Viktor Orban.

La iniţiativa partidelor de opoziţie, preşedintele László Kövér a convocat pentru luni o sesiune extraordinară a Parlamentului ungar.

Sesiunea a fost iniţiată de Partidul Socialist Maghiar (MSZP), susţinută de grupurile parlamentare Convenţia Deocratică (DK), Momentum, Jobbik, Párbeszéd (Dialog) şi Politica Poate fi Altfel (LMP), precum şi de un deputat independent. Pe lângă votul final asupra proiectului de lege privind aderarea Suediei la NATO, pe ordinea de zi au fost introduse şi două iniţiative ale opoziţiei.

Propunerea privind aderarea Suediei la NATO a fost dezbătută anul trecut, în data de 1 martie, în Parlamentul Ungariei, iar de atunci este așteptat un vot final.

Ungaria este ultima țară din NATO care trebuie să ratifice aderarea Suediei, după ce președintele turc Recep Erdogan a semnat legea care prevede ratificarea acordului.

Citește și Senatorii americani amenință Ungaria cu excluderea din programul Visa Waiver dacă nu ratifică aderarea Suediei la NATO

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri