Patriarhul catolic al Ierusalimului se oferă să fie luat ostatic în schimbul eliberării copiilor israelieni ținuți captivi de Hamas

Data actualizării: Data publicării:
Cardinalul Pierbattista Pizzaballa
Cardinalul Pierbattista Pizzaballa, Patriarhul catolic al Ierusalimului. FOTO: Profimedia Images

Cardinalul Pierbattista Pizzaballa, Patriarhul catolic al Ierusalimului, a declarat luni că este dispus să fie luat ostatic în schimbul eliberării copiilor israelieni care sunt ținuți captivi de Hamas în Gaza, transmite Reuters.

Reprezentantul Papei Francisc în Țara Sfântă a făcut acest comentariu ca răspuns la o întrebare în timpul unei videoconferințe cu jurnaliștii din Italia.

„Sunt gata pentru un schimb, orice, dacă acest lucru poate duce la libertate, pentru a aduce copiii acasă. Nicio problemă. Există o voință totală din partea mea. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să încercăm să câștigăm eliberarea ostaticilor, altfel nu va exista nicio modalitate de a opri o escaladare”, a spus el.

El a subliniat, totuși, că el și biroul său nu au avut încă niciun contact direct cu Hamas, grupul islamist militant care a atacat Israelul pe 7 octombrie, ucigând 1.300 de persoane.

„Nu poți vorbi cu Hamas. Este foarte dificil”, a spus el.

Aproximativ 200 de persoane au fost luate ostatice, printre ele numărându-se și copii.

Pizzaballa supraveghează activitățile romano-catolice în Israel și teritoriile palestiniene, precum și în Iordania și Cipru, o regiune care găzduiește aproximativ 300.000 de romano-catolici.

Eforturile diplomatice s-au intensificat pentru a aduce ajutoare în Gaza, în timp ce Israelul pregătește o ofensivă terestră pentru a distruge Hamas.

Autoritățile din Gaza au declarat că cel puțin 2.750 de persoane au fost ucise până acum de loviturile israeliene, un sfert dintre ele fiind copii și aproape 10.000 au fost rănite. Alte 1.000 de persoane sunt date dispărute și s-ar afla sub dărâmături.

Pizzaballa a spus că aproximativ 1.000 de creștini se adăposteau în clădirile Bisericii din nordul Fâșiei Gaza după ce casele lor au fost distruse în atacurile israeliene.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri