Patrick McHenry, liderul interimar al Camerei Reprezentanților, a dat-o afară pe Nancy Pelosi din biroul de la Capitoliu

Data actualizării: Data publicării:
"Această evacuare este o abatere bruscă de la tradiție", spune Pelosi. FOTO: Profimedia Images

Nancy Pelosi, fostul speaker al Camerei Reprezentanților, a declarat că liderul interimar al Camerei Reprezentanților, i-a ordonat să elibereze imediat biroul pe care îl ocupă în Capitoliu. Pelosi a spus că Patrick McHenry i-a solicitat să își strângă lucrurile din birou la câteva ore după ce a fost confirmat în calitate de lider interimar. Chiar dacă nu este un lucru obișnuit ca un simplu membru al Congresului, fără funcție de conducere, să aibă propriul birou, Nancy Pelosi s-a putut bucura de privilegiu deoarece a condus în trecut Camera Reprezentanților.

Nancy Pelosi a criticat mișcarea lui Patrick McHenry, afirmând într-o declarație că "această evacuare este o abatere bruscă de la tradiție", transmite BBC.

"Din păcate, pentru că mă aflu în California, pentru a-i aduce un omagiu dragii mele prietene Dianne Feinstein, nu pot să îmi recuperez bunurile în acest moment", a mai spus Pelosi.

Senatoarea americană Dianne Feinstein, una dintre cele mai longevive politiciene din Statele Unite, a murit, la finele lunii septembrie, la vârsta de 90 ani.

"Biroul nu contează pentru mine, dar se pare că este important pentru ei", a adăugat Pelosi.

"Liderul interimar al Camerei Reprezentanților va folosi biroul (H-32) pentru deservirea cabinetului său. Vă rugăm să eliberați spațiul mâine, încăperea va avea o nouă încuietoare", se arată în e-mail-ul trimis de personalul administrativ al clădirii, care a fost consultat de POLITICO.

O sursă apropiată situației a declarat pentru NBC News că decizia a fost luată de fosta conducere a Camerei Reprezentanților și nu de actuala, însă McCarthy nu a făcut nicio declarație în acest sens. 

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri