Plicuri cu o pulbere albă toxică au fost trimise la ministrul belgian al justiției și la Palatul de Justiție din Bruxelles

Data publicării:
profimedia-0717542544
Palatul Justiției din Bruxelles. Foto: Profimedia Images

Scrisori care conţin o pulbere albă „toxică” au fost trimise la cel puţin trei clădiri oficiale din Bruxelles, a anunţat vineri seara procurorul regelui în capitala Belgiei, precizând că nimeni nu a fost rănit, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Aceste plicuri au fost primite joi la Securitatea Statului, la cabinetul ministrului justiţiei, şi la Palatul de Justiţie, a detaliat un comunicat al procurorului.

„Toate persoanele care au intrat în contact cu pulberea au fost izolate şi examinate. Nimeni nu a fost rănit”, a precizat textul.

„Pulberea albă găsită în scrisori conţine substanţa toxică brucină (alcaloid înrudit cu stricnina) (...) periculoasă doar atunci când o persoană o ingerează”, potrivit comunicatului. „Contactul cu pielea nu prezintă niciun pericol”, a adăugat textul.

Procurorul a subliniat că „primele rezultate ale anchetei au arătat că aceste fapte nu au nicio legătură cu focurile de armă din ultimele zile de la Bruxelles”, legate de traficul de droguri.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri