Povestea de iubire dintre Charles și Camilla

Data actualizării: Data publicării:
Charles și Camilla în 2019.
Charles și Camilla în 2019. Foto: Profimedia

Camilla a fost și este marea dragoste a Regelui Charles. S-au cunoscut când erau amândoi tineri, s-au iubit, dar nu au putut fi împreună. Prințul moștenitor a plecat cu armata peste hotare apoi s-a căsătorit cu Diana Spencer. Camilla s-a măritat cu un ofițer de armată, dorit de familia ei aristocratică. Când mariajele lor s-au stricat, au revenit unul în brațele celuilalt. Au încercat să țină relația secretă, dar tabloidele britanice au aflat. Camilla a devenit cea mai detestată femeie din țară, mai ales după moartea prințesei Diana. 35 de ani au trecut de la prima întâlnire a Prințului de Wales cu Camilla și până la căsătoria lor.

Camilla Shand, după numele ei de fată, s-a născut pe 17 iulie 1947, adică este cu un an și cinci luni mai mare decât cel care avea să-i devină soț, actualul rege Charles al III-lea.

Familia ei era una aristocratică. Una dintre străbunicile materne a fost 12 ani amanta Regelui Edward al VII-lea.

În tinerețe, Camilla a fost pasionată de cai. Așa a ajuns să își cunoască ambii soți. La finalul anilor 1960, îl cunoaște pe Andrew Parker Bowles, ofițer de cavalerie în Garda Regală, iar cei doi încep o relație tumultoasă. Se despart și se împacă de multe ori. Într-o perioadă de pauză, Camilla îl întâlnește pe Prințul Charles la o petrecere, în casa unui prieten comun. Prietenia se transformă rapid în iubire, iar Prințul de Wales îi cunoaște familia. Relația lor se termină brusc în 1973, când Charles pleacă peste hotare cu Marina Regală. În același an, Camilla se căsătorește cu Andrew Parker Bowles, cu care va avea doi copii.

După câțiva ani, Prințul de Wales reface legătura amoroasă, chiar cu acordul soțului Camillei. Se despart iar, când moștenitorul tronului începe relația cu Diana Spencer, fiica unui prieten de-al bunicii sale, regina Mamă.

Inițial, prințul și prințesa de Wales, plus cei doi copii ai lor, par familia perfectă și viitorul monarhiei. Dar apar zvonuri că lucrurile nu stau chiar așa. Presa tabloidă din Regat a scris, în anii 1980, că prințul și iubita din tinerețe au reluat povestea de dragoste. Dovezile au apărut abia după ce relația lui Charles cu Diana s-a năruit. Chiar moștenitorul a recunoscut că nu i-a fost fidel soției până la capăt.

Reporter: Ați încercat să fiți fidel și onorabil față de soția dumneavoastră atunci când ați făcut jurămintele de nuntă?

Prințul Charles: Da, absolut.

Reporter: Și ați fost?

Prințul Charles:  Da... Până când relația s-a destrămat definitiv.

Prințul și Prințesa de Wales au divorțat în 1996. Camilla și Andrew Parker Bowles se despărțiseră și ei în 1995. Deși erau singuri, cei doi nu și-au reluat relația imediat. Mai ales după moartea Prințesei Diana, Camilla Parker era puternic detestată de britanici. Charles îl angajează pe cel care i-a făcut și lui imaginea după scandalul cu fosta soție, ca să o ajute pe Camilla.

Charles și Camilla apar împreună în public în 1999, la o aniversare. Un an mai târziu, Camilla o întâlnește pe Regina Elisabeta a Doua. Este momentul în care suverana își dă acceptul pentru relație. Prințul de Wales se logodește cu Camilla în 2005 și, în același an, se și căsătoresc. Primește titlul de Ducesă de Cornwall. Regina a fost prezentă la cea de-a doua nuntă a fiului ei.

Regina Camilla a Marii Britanii: 'Îmi amintesc că am plecat de aici, de la Clarence House, să merg la Windsor, în ziua nunții, când probabil nu funcționam la capacitate maximă, eram foarte agitată. Dintr-un motiv necunoscut, m-am încălțat cu un pantof cu toc de 2,5 cm și cu un pantof cu toc de 5 cm. Șchiopătam, dar nu mai puteam face nimic, eram în drum spre mașină când am realizat. Ea m-a văzut și a râs."

După căsătorie, ducesa Camilla s-a implicat mult în activitățile Familiei Regale britanice. Cu timpul, a preluat și unele dintre patronajele regale. S-a speculat permanent pe marginea viitorului titlu al Camillei, atunci când Charles avea să devină rege. Mulți îi negau dreptul de a purta titlul de regină. Chestiunea a fost tranșată, ca de obicei, de Elisabeta a II-a. În februarie 2022, suverana și-a exprimat dorința ca atunci când Charles va ajunge rege, Camilla să fie recunoscută regină consoartă. 

A început să folosească acest titlu după ce soțul ei a devenit Regele Charles al III-lea. Este prima regină-consoartă a Marii Britanii și a celorlalte regate din Commonwealth din ultimii 70 de ani.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Bărbatul care și-a transformat tatăl mort într-un chatbot. Cum a ajuns clonarea digitală a decedaților o...
Pro FM
Shania Twain, adevărul despre legătura specială cu Jon Bon Jovi. „Îmi încălzește inima”
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Cine sunt cei 450.000 de pensionari ce primesc 2.700 lei lunar, deși au cotizat mai puțin de 15 ani?
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor. Rezidenţii din şapte localităţi...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...