Președintele Israelului acuză BBC de o relatare „atroce” a conflictului dintre Hamas și Israel

Data publicării:
Isaac Herzog la o conferinta de presa
Președintele israelian Isaac Herzog. Foto: Profimedia Images

Preşedintele Israelului a acuzat postul public britanic BBC de o relatare „atroce” a conflictului Hamas-Israel în urma deciziei corporaţiei de a nu identifica Hamas drept organizaţie teroristă, relatează joi PA Media/DPA, preluate de Agerpres. 

Într-un interviu pentru Daily Mail, Isaac Herzog a declarat că familii israeliene au fost „şterse de pe faţa pământului” şi s-a întrebat de ce ar mai avea nevoie BBC „ca să admită că avem de-a face cu cea mai rea organizaţie teroristă din lume?”. 

Herzog a spus citat de ziar: „Simt că relatările BBC sunt atroce”. 

„Faptul că nu recunoaşte Hamas ca organizaţie teroristă necesită o bătălie juridică completă şi o bătălie publică. Este de necrezut”. 

„Am văzut broşura pe care a primit-o fiecare dintre acei terorişti. Fiecare este instruit să se ducă într-un sat, un kibbutz sau oraş nevinovat şi să tortureze imediat pe oricine este răpit, imediat. Ce alt tip de tortură doresc ei înainte de a decide că este organizaţie teroristă?”, se întreabă retoric Herzog. 

În conformitate cu linia sa editorială, BBC a indicat că nu foloseşte cuvântul „terorist”, dar atribuie şi clarifică faptul că Hamas este scoasă în afara legii ca organizaţie teroristă de către guvernul Regatului Unit. 

Într-un comunicat al board-ului BBC, după întâlnirea sa lunară obişnuită organizată la începutul acestei săptămâni, se spune: „Nimeni care a privit sau ascultat relatările îngrozitoare din ultimele 10 zile nu s-ar putea îndoi despre oroarea provocată de atacul Hamas asupra civililor fără apărare în Israel. (...) Pe măsură ce acest război continuă, cu atât de mulţi morţi de civili nevinovaţi atât în Israel, cât şi în Gaza, BBC va continua fără îndoială să intre în atenţie asupra modului în care îl acoperim - ccea ce este de aşteptat şi de asemenea binevenit. BBC vă ascultă”. 

„Credem că orientările noastre editoriale ne sunt utile şi continuă să ne fie utile în circumstanţe dificile; le revizuim periodic desigur şi când vom face acest lucru la următoarea noastră revizuire planificată în primăvară, vom consulta şi dezbate aceste probleme la fel cum facem întotdeauna”, adaugă BBC. 

Luni, BBC a declarat că a primit plângeri legate de modul în care acoperă conflictul şi că au fost acuzaţii de părtinire din partea ambelor părţi.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri