Galerie Foto Prințul Harry nu a avut niciun rol la încoronare și apoi a plecat singur. El s-a întors în California cu un zbor British Airways

Data actualizării: Data publicării:
harry urca in masina
Prințul Harry nu a avut niciun rol la încoronare și apoi a plecat singur. El s-a întors în California cu un zbor British Airways. FOTO: Profimedia Images

Prințul Harry nu a jucat niciun rol formal la încoronarea tatălui său, regele Charles al III-lea. Harry, duce de Sussex, a privit momentul încoronării din rândul al treilea. La finalul ceremoniei a plecat singur în mașină. La câteva ore după încoronarea tatălui său, s-a întors în California, cu un avion British Airways.

Aflat într-o relație tensionată cu familia regală după apariția cărții sale, a fost incert pentru o vreme dacă Harry va participa la ceremonia de încoronare. În cele din urmă, prințul Harry a venit la Londra, dar a stat departe de lumina reflectoarelor.

Harry a privit momentul încoronării din rândul al treilea. A stat în spatele prințesei Anne, sora regelui și a Ducelui de Kent, văr cu Regina Elisabeta a II-a. În primul rând au stat William și Kate, împreună cu copiii lor, dar și fratele regelui alături de soția sa.

La finalul ceremoniei, a plecat singur în mașină. Prințul a spus că ar dori să plece rapid spre Statele Unite, pentru ziua de naștere a fiului său. Soția lui, Meghan, nu a participat la ceremonia de încoronare a Regelui.

Prințul Harry a fost ținut la distanță în timpul ceremoniei de încoronare a regelui Charles al III-lea. Foto: Profimedia
Prințul Harry a fost ținut la distanță în timpul ceremoniei de încoronare a regelui Charles al III-lea. Foto: Profimedia

Ducele de Sussex s-a întors în California, cu un avion British Airways, la câteva ore după încoronarea tatălui său, regele Charles III, scrie dpa.

Prinţul Harry a sosit pe Aeroportul Internaţional Los Angeles (LAX) la în jurul orei 19.30, ora locală (02.30 GMT, duminică) pentru a sărbători ziua de naştere a fiului său Archie.

Prinţul Archie a împlinit sâmbătă 4 ani şi şi-a petrecut ziua cu mama sa Meghan, ducesa de Sussex, la casa lor din SUA.

Însoţitorii de bord ai British Airways au confirmat agenţiei de presă AP că Harry a fost în avion, dar au precizat că nu au avut voie să discute despre călătoria lui.

Prezenţa ducelui la încoronare a marcat prima sa apariţie publică alături de familia regală de când a făcut mai multe acuzaţii la adresa familiei în controversata sa carte de memorii „Spare”.

Harry a vorbit cu verişoara lui, prinţesa Beatrice şi cu soţul ei, Edoardo Mapelli Mozzi, atunci când a intrat în biserică, sâmbătă. De asemenea, el a salutat şi le-a zâmbit oaspeţilor, mergând singur în naosul mănăstirii.

La ceremonie, ducele a purtat un costum de dimineaţă de culoare închisă şi o cravată, medaliile sale din Afganistan şi de la Jubilee prinse pe jachetă şi o stea Royal Victorian Order la gât.

El nu a apărut la balconul Palatului Buckingham în finalul ceremoniei, Palatul confirmând mai devreme că nu a avut niciun rol formal la eveniment.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri