Video Propagandist rus, aplaudat după ce a spus că ucrainenii ar trebui „împușcați fără milă”, pentru că nu pot fi reeducați

Data actualizării: Data publicării:
Dmitry Puchkov cu pumnul strans
Propagandistul rus Dmitri Pucikov, „Spiridușul”, îndeamnă la uciderea tuturor ucrainenilor. Foto: Profimedia

Imagini șocante cu un propagandist rus care instigă la „împușcarea fără milă” a ucrainenilor, pe care îi numește „scursuri naziste”, au apărut pe rețelele sociale. Propagandistul, care se află pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene, a primit aplauze pentru declarațiile sale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Propagandistul rus Dmitri Pucikov, poreclit „Spiridușul” („Goblin”), a declarat la o dezbatere că ucrainenii nu pot fi reeducați, așa că ar trebui uciși cu toții, „fără milă”, potrivit unui fragment video apărut pe rețelele sociale.

„Am fost întrebat ce cred despre ucraineni. Îi tratez cum mă tratează ei pe mine. Cred că toate scursurile astea naziste ar trebui împușcare fără milă. Nu are rost să-i reeducăm. Ar fi foarte folositor pentru noi să îngropăm cât mai mulți dintre ei”, a spus Dmitri Pucikov, potrivit traducerii oferite de .

Declarația a primit aplauze din partea audienței.

Cine este Dmitri Pucikov

Dmitri Pucikov a devenit cunoscut în Rusia după ce a început să traducă filme din limba engleză și avea un canal YouTube cu 3 milioane de urmăritori, înainte de a fi eliminat de pe platformă.

În 2014, el a publicat o carte, „Ucraina este Rusia”, în care reia teza potrivit căreia Ucraina nu este un stat independent.

În 2022 a fost inclus pe lista persoanelor sancționate de UE, pozițiile lui fiind aceleași cu ale propagandei oficiale, de susținere a războiului din Ucraina.

„În martie 2022, în interviuri acordate unor ziare, Pucikov a susținut războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și a repetat principalele teze ale propagandei rusești, potrivit cărora războiul a fost rezultatul acțiunilor agresive ale Ucrainei și ale NATO și că Rusia nu face decât să își protejeze securitatea. El continuă să răspândească propaganda despre războiul din Ucraina în ziarul Komsomolskaia Pravda, finanțat de Federația Rusă, și pe diverse rețele de socializare.

Prin urmare, Dmitri Pucikov este responsabil de, sprijinirea sau punerea în aplicare a unor acțiuni sau politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei”, se arată în decizia UE de includere a lui pe lista persoanelor sancționate.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri