Putin susține că Occidentul l-a instalat la putere pe Zelenski, care este de origine evreiască, pentru a masca glorificarea nazismului

Data publicării:
Vladimir Putin
Președintele Rusiei, Vladimir Putin Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin a declarat marți într-un interviu că puterile Occidentale l-au instalat ca președinte al Ucrainei pe Volodimir Zelenski, care este de origine evreiască, pentru a masca glorificarea nazismului. Acesta a calificat drept "dezgustător" faptul că liderul de la Kiev acoperă proslăvirea nazismului în această țară, potrivit unei înregistrări difuzate de agenţia oficială de presă TASS.

Putin a răspuns la o întrebare a reporterului rus Pavel Zaubin de la Rossia-1, iar comentariile sale au fost difuzate la televiziunea de stat rusă.

Vladimir Putin a calificat drept dezgustător faptul că liderul ucrainean Vladimir Zelenski, care este de orgine evreiască, acoperă glorificarea nazismului în această ţară.

"Sponsorii occidentali au pus în fruntea Ucrainei moderne un om - un etnic evreu, cu rădăcini evreieşti, cu strămoşi evrei. Şi în acest fel, după părerea mea, ei acoperă într-un fel o astfel de esenţă antiumană, care este pusă la temelia, la baza statului ucrainean modern", a declarat Putin.

"Acest lucru face ca întreaga situaţie să fie extrem de dezgustătoare, în sensul că un etnic evreu acoperă glorificarea nazismului şi îi acoperă pe cei care au condus Holocaustul în Ucraina la vremea lor, anume exterminarea a 1,5 milioane de oameni", a adăugat Putin, citat de news.ro.

Justificând invadarea Ucrainei, Putin i-a acuzat în repetate rânduri pe liderii Kievului că sunt neonazişti care urmăresc un genocid al vorbitorilor de limbă rusă.

Zelenski, care a spus că unii dintre fraţii bunicului său au fost ucişi în Holocaust, a respins în repetate rânduri acuzaţiile ruse că i-ar fi susţinut pe neo-naziştii din Ucraina.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri