Video Raid în Delta Niprului. Ucrainenii i-au atacat pe ruși din bărci și au cucerit o mică insulă ocupată de invadatori

Data actualizării: Data publicării:
ezgif.com-resize (28)

Soldații ucraineni au desfășurat operațiuni pe apă în delta râului Nipru, unde i-au atacat pe ruși din bărci și au reușit să recupereze o insulă mică ocupată de forțele Moscovei.

Potrivit imaginilor publicate de armata Kievului pe rețelele sociale, raidul a avut loc în partea inferioară a deltei, atacul fiind operat cu ambarcațiuni mici, asistate de drone folosite pentru supraveghere, dar și pentru lovituri din aer asupra unor poziții ale forțelor rusești.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Atacul face parte din încercările ucrainenilor de a slăbi pozițiile rușilor pe frontul din sud. Între timp, aceștia au continuat operațiunile de contraofensivă și au înregistrat unele câștiguri în cel puțin trei sectoare ale frontului, inclusiv în vestul regiunii Zaporojie și în jurul orașului Bahmut, începând cu 13 iulie.

Trupele ucrainene continuă să avanseze la sud de Bahmut în sectorul Bila Hora-Andriivka, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forțelor Armate Andrii Kovalov.

Forțele ucrainene continuă să respingă încercările ruse de a avansa pe direcțiile Kupiansk, Lîman, Avdiivka și Mariinka, a adăugat el.

După cum a precizat Kovalov, Moscova își desfășoară rezervele în aceste sectoare și lupte grele sunt în desfășurare.

În același timp, operațiunile ofensive sunt în desfășurare pe linia sudică a frontului în direcțiile Melitopol și Berdiansk, unde forțele ucrainene urmăresc să slăbească capacitățile militare ruse.

În sectoarele Novodanylivka-Balka Shyroka și Mala Tokmachka-Novopokrovka, trupele ucrainene au avansat și au consolidat noi poziții, a informat ministrul adjunct al Apărării, Hanna Maliar.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri