Galerie Foto Răzbunarea lui Putin. Rușii au bombardat Kievul cu rachete hipersonice. Clădiri rezidențiale lovite, cel puțin 5 răniți

Data actualizării: Data publicării:
atac kiev
Capitala Ucrainei a fost a fost atacata de rusi cu rachete. Foto: X

O serie de explozii au zguduit Kievul, luni, după ce rușii au atacat din nou cu rachete capitalei Ucrainei. Cel puțin patru explozii puternice s-au auzit, iar o clădire rezidențială a fost lovită.  Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că sunt cel puțin cinci răniți.

Atac cu rachete asupra Kievului. Foto: X/Volodimir Zelenski
Atac cu rachete asupra Kievului. Foto: X/Volodimir Zelenski

ACTUALIZARE: „Teroriștii ruși au lansat rachete balistice la Kiev. Din păcate, casele dintr-un cartier au fost avariate”, a spus președintele ucrainean într-o postare pe X.

„În prezent, 5 persoane au fost raportate rănite. Reiterăm că Ucraina are nevoie de mai multe sisteme de apărare aeriană, care să ofere siguranță orașelor noastre și să salveze vieți. Toți cei care respectăm și protejăm viața trebuie să punem capăt acestei terori”, a mai scris Zelenski.


Știrea inițială

„Explozii în capitală. De urgenţă la adăpost!”, a scris primarul oraşului Kiev, Vitali Kliciko, pe Telegram.

Comandantul forțelor aeriene Mykola Oleschuk a declarat că Rusia a lansat două rachete balistice din Crimeea ocupată și că ambele au fost interceptate de apărarea antiaeriană.

Şeful administraţiei militare a regiunii, Serhii Popko, a declarat că, potrivit informaţiilor preliminare, în urma atacului cu rachetă asupra Kievului, au căzut resturi în districtul Pecersk. „O clădire rezidenţială a fost avariată. Serviciile de urgență se îndreaptă spre locul incidentului. Informațiile sunt în curs de clarificare”, a spus el.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La rândul său, primarul Kliciko a precizat că serviciile de urgenţă sunt chemate în prezent în cartierele Pecerski, Solomianski şi Dniprovski din capitală.

Într-o postare pe rețeaua socială X , ambasadorul Statelor Unite în Ucraina, Bridget Brink, a declarat: „În această dimineață, Rusia atacă Ucraina cu rachete hipersonice. Explozii puternice la Kiev. Ucraina are nevoie de ajutorul nostru acum. Nu există nici un moment de pierdut.”

Capitala Ucrainei a fost vizată de un atac susţinut şi săptămâna trecută.

Noul atac are loc în condiţiile în care Moscova a trecut prin tragedia atentatului de vineri de la o sală de concerte, soldat cu 137 de morţi, pentru care organizaţia Stat Islamic şi-a asumat răspunderea, dar pe care Kremlinul, care a promis răzbunare, încearcă să-l pună pe seama Ucrainei.

De asemenea, atacul cu rachete asupra capitalei ucrainene are loc după ce forțele ucrainene au reușit o nouă lovitură spectaculoasă asupra flotei ruse din Crimeea.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri