Kremlinul o umilește pe soția lui Navalnîi, care l-a acuzat pe Putin de crimă: „A rămas văduvă cu câteva zile în urmă, nu voi comenta”

Data actualizării: Data publicării:
vladimir putin face declaratii
Kremlinul a negat afirmațiile făcute de soția lui Aleksei Navalnîi, care a acuzat că acesta ar fi fost otrăvit cu Noviciok. FOTO: Profimedia Images

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a urmărit declarația video a Iuliei Navalnaia, dar afirmația că răposatul ei soț, Aleksei Navalnîi, a fost otrăvit cu un agent neurotoxic Noviciok este nefondată, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Sky News.

Întrebat despre afirmația Iuliei Navalnaia, care a spus că Putin i-a ucis soțul, Peskov a răspuns că nu va comenta, având în vedere că Navalnaia a rămas văduvă recent, dar a adăugat că, în general, acuzațiile că Putin a fost responsabil pentru moartea lui Aleksei Navalnîi sunt „absolut nefondate și respingătoare”.

De asemenea, Kremlinul a negat afirmațiile făcute de soția lui Aleksei Navalnîi, care a acuzat că acesta ar fi fost otrăvit cu Noviciok.

Noaptea trecută, Iulia Navalnaia a acuzat autoritățile ruse că au ascuns cadavrul soțului ei în timp ce așteptau ca „urmele de Noviciok să dispară”.

„Soțul meu nu putea fi distrus și tocmai de aceea Putin l-a ucis”, a spus ea.

Marți, Kremlinul a negat afirmația și a spus că „nu se bazează pe nimic”.

Iulia Navalnaia a postat luni, la orele prânzului, o declarație video puternică, în stilul soțului ei, în care spune că va continua munca acestuia și în care îi invită pe toți cei care l-au susținut pe Aleksei Navalnîi să i se alăture.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Nu mi-e frică”, declara Iulia, în mesajul ei în care, printre altele, spune răspicat: „Putin mi-a ucis soțul”.

Aleksei Navalnîi a murit vineri dimineață, a anunțat penitenciarul în care era închis disidentul rus.

Într-un comunicat publicat pe site-ul său, Serviciul Penitenciar Federal al regiunii Iamalo-Neneția a scris că Navalnîi „s-a simțit rău” după o plimbare, vineri, și „aproape imediat și-a pierdut cunoștința”. Dmitri Peskov a anunțat că Vladimir Putin a fost informat de moartea opozantului.

Aleksei Navalnîi avea doar 47 de ani. Autoritățile ruse încă nu au anunțat cauza oficială a decesului și nici nu au permis familiei sale accesul la cadavru. În ultimele sale zile de viață, Aleksei Navalnîi a fost plasat în izolare.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri