Rebelii Houthi amenință Italia că va deveni o țintă dacă va lua parte la atacurile împotriva Yemenului

Data publicării:
rebeli houthi
Șeful comitetului revoluţionar suprem al Houthi a declarat că Italia trebuie să fie neutră în conflictul israeliano-palestinian. FOTO: Profimedia Images

Italia va deveni o ţintă dacă va lua parte la atacurile împotriva Yemenului, a declarat un responsabil de rang înalt al rebelilor houthi din Yemen, susţinuţi de Iran, într-un interviu publicat luni de o media italiană, potrivit Reuters.

Mohamed Ali al-Houthi, şeful comitetului revoluţionar suprem al Houthi, a declarat pentru cotidianul La Repubblica că Italia trebuie să fie neutră în conflictul israeliano-palestinian şi să exercite presiuni asupra Israelului pentru a opri atacurile asupra Fâşiei Gaza, adăugând că aceasta ar fi singura cale de a obţine pacea în regiune.

Italia a declarat vineri că va detaşa un amiral care să preia comanda misiunii navale a Uniunii Europene în Marea Roşie, căreia i s-a alăturat pentru a proteja navele de atacurile miliţiei houthi din Yemen.

Mandatul acestei misiuni, care va fi lansată la jumătatea lunii februarie, are ca obiectiv protejarea navelor comerciale şi interceptarea atacurilor, dar nu participarea la lovituri împotriva houthi, a precizat şeful politicii externe a UE, Josep Borrell, potrivit Reuters.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri