Video&Foto Regele Charles al III-lea a împlinit astăzi 75 de ani. Cum a fost sărbătorit suveranul

Data publicării:
POOL - King Charles III Attends His 75th Birthday Party Hosted By The Prince's Foundation At Highgrove House
Regele Charles al III-lea s-a născut la Palatul Buckingham din Londra, la 14 noiembrie 1948, fiind primul copil al reginei Elisabeta a II-a şi al prinţului consort Philip, duce de Edinburgh. Foto: Profimedia

Regele Charles al Marii Britanii a împlinit marți, 14 noiembrie, 75 de ani. Suveranul marchează aniversarea sa prin lansarea unui nou proiect dedicat reducerii sărăciei alimentare şi reducerii deşeurilor, relatează Reuters. Luni, Charles a sărbătorit cu o petrecere, la care au participat reprezentanți ai comunității locale, inclusiv profesori, muzicieni și angajați din sistemul sanitar. 

Regele Charles al III-lea s-a născut la 14 noiembrie 1948. Foto: Profimedia
Regele Charles al III-lea s-a născut la 14 noiembrie 1948. Foto: Profimedia

Charles, care este, de peste cinci decenii, un activist vocal pe probleme de mediu şi un susţinător al economiei sustenabile, va lansa oficial „Coronation Food Project'”, o misiune care îşi propune să reducă numărul celor afectaţi de sărăcia alimentară.

„Nevoia de alimente este o problemă la fel de reală şi de urgentă ca şi risipa alimentară - şi dacă s-ar putea găsi o modalitate pentru a reconcilia diferenţele dintre cele două, atunci ar rezolva două probleme deodată”, a scris Charles într-un articol publicat în „Big Issue”, o revistă vândută de obicei de persoane fără adăpost.

„Sper că acest Coronation Food Project va găsi modalităţile practice de a face exact acest lucru - să salveze surplus alimentar, pe care să-l distribuie celor care au cea mai mare nevoie”.

Alături de regina Camilla, Charles îşi va petrece ziua de naştere vizitând un centru de distribuţie a produselor alimentare. Se va întâlni cu reprezentanţi ai unor lanţuri de mari supermarketuri britanice pentru a discuta modalitatea prin care proiectul său ar putea ajuta la redistribuirea unor alimente care, în caz contrar, ar ajunge la gunoi.

Regele Charles a sărbătorit, luni, cu o petrecere, unde au fost poftiți reprezentanți ai comunității locale, inclusiv profesori, muzicieni și angajați din sistemul sanitar. Suveranul a părut să fie într-o dispoziție jovială în timp ce trecea de la cu invitat la invitat cu ceașca de ceai în mână.

Oaspeții s-au adunat să-i cânte la mulți ani, în timp ce regele a tăiat un tort cu trei etaje decorat cu o coroană. A asigurat pe toată lumea că e suficient ca să le dea și acasă. Suveranul britanic va continua să-și serbeze aniversarea și azi cu o petrecere privată la Clarence House.

Regele Charles al III-lea s-a născut la Palatul Buckingham din Londra, la 14 noiembrie 1948, fiind primul copil al reginei Elisabeta a II-a (1926-2022) şi al prinţului consort Philip, duce de Edinburgh (1921-2021). 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri