„Regele cocainei” Rocco Morabito, capturat în Brazilia, a fost extrădat în Italia, unde va sta 30 de ani în închisoare

Data actualizării: Data publicării:
Rocco Morabito traficant droguri cu catuse la maini la sosirea in italia
Traficantul de droguri Rocco Morabito a ajuns, miercuri, în Italia. Foto: Profimedia Images

Traficantul de droguri Rocco Morabito a ajuns, miercuri, în Italia, după ce a fost extrădat din Brazilia pentru a executa o pedeapsă de 30 de ani de închisoare. Supranumit "regele cocainei din Milano", Morabito a fost reţinut anul trecut, după două decenii de când fusese dat în urmărire, relatează Reuters.

Morabito are legături cu organizaţia mafiotă 'Ndrangheta, originară din regiunea Calabria din sudul Italiei. Ministerul de Interne de la Roma a comunicat că bărbatul este considerat unul din cei mai importanţi lideri ai traficului internaţional de droguri. El fusese inclus pe lista celor mai periculoşi infractori urmăriţi în cadrul "programului special de căutare" al autorităţilor italiene, mai scrie Reuters, citat de Agerpres.

Brazilia a ajuns în ultimii ani un actor cheie în traficul de droguri peste Atlantic. Bandele de infractori braziliene au legături cu organizaţii ilegale din Italia, Olanda şi Balcani, împreună cu care transportă cantităţi record de cocaină în Europa, unde cererea este în creştere şi preţurile sunt ridicate.

Potrivit aceleiaşi agenţii, 'Ndrangheta a depăşit Cosa Nostra - cu rădăcini în Sicilia - şi a ajuns cea mai puternică grupare mafiotă din Italia şi una din cele mai mari din lume.

Cunoscut sub numele de "regele cocainei din Milano", Morabito se ascundea de autorități încă din 1994, de la o operațiune de poliție în care a fost prins plătind milioane pentru a importa cocaină în Milano din America de Sud. A fugit inițial în Brazilia și se presupune că a locuit în Uruguay din 2002, după ce a intrat în țară cu un pașaport brazilian fals. El a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în lipsă în Italia.

După ce a trăit sub o identitate falsă timp de treisprezece ani într-un oraș uruguayan, a fost arestat la un hotel din Montevideo în septembrie 2017. În 2019, Morabito și alți trei deținuți au evadat printr-o gaură din acoperișul închisorii.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri